fbpx
logo
Szukaj
open close

Fasolka szparagowa z pomidorami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c576519e9-2e79-4bfa-a5b7-b221eee3aee5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Fasolka szparagowa z pomidorami

Przygotowanie

  • Z fasolki odcinamy końcówki i płuczemy strąki
  • Następnie gotujemy fasolkę na parze przez ok. 10-12 minut
  • Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki, a następnie kroimy na pół i usuwamy nasiona
  • Miąższ pomidorów kroimy w kostkę
  • Cebulę obieramy, kroimy wzdłuż na ćwiartki, a następnie w poprzek w cienkie plasterki
  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i smażymy przez ok. 10 minut, cały czas mieszając
  • Dodajemy pomidory, czosnek i zieleninę, dolewamy wino i dusimy pod przykryciem przez ok. 5 minut
  • Dodajemy fasolkę i przyprawy, mieszamy i podgrzewamy na dużym ogniu przez kilka minut (do momentu, aż fasolka będzie gorąca)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z fasolką szparagową.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor (980 g)
  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (600 g)
  • Cebula (105 g)
  • Wino białe wytrawne (40 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Estragon (świeży) (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Fasolka szparagowa z papryką

Paprykę kroimy wzdłuż na pół, wykrajamy szypułkę i usuwamy nasiona z białymi błonkami Połówki papryki układamy na talerzu, polewamy wodą (…)

WIĘCEJ >

Fasolka szparagowa z szynką i czosnkiem

Fasolkę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (do miękkości) Cebulę obieramy i kroimy w plasterki Czosnek obieramy (…)

WIĘCEJ >

Czosnkowa fasolka szparagowa

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Blachę wykładamy folią aluminiową Fasolkę szparagową oczyszczamy, odcinamy końcówki i wrzucamy do miski (…)

WIĘCEJ >

Fasolka szparagowa z płatkami migdałowymi

Z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Cebulę (…)

WIĘCEJ >

Curry z ciecierzycą, fasolką szparagową i suszonymi pomidorami

Ciecierzycę dzień wcześniej zalewamy wodą i moczymy przez noc Drugiego dnia gotujemy ją na małym ogniu do miękkości (około 1-2 (…)

WIĘCEJ >