fbpx
logo
Szukaj
open close

Fasolka szparagowa z płatkami migdałowymi

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c228c096a-81a2-4b58-a3c9-bcee8d731edb
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Fasolka szparagowa z płatkami migdałowymi

Przygotowanie

  • Z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy
  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy płatki migdałowe, mieszamy i podsmażamy przez ok. 2 minuty
  • Dodajemy fasolkę, zieleninę oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia dań z dodatkiem fasolki szparagowej.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (300 g)
  • Cebula (105 g)
  • Płatki migdałowe (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Tymianek (świeży) (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Pieczone ziemniaki maślano-koperkowe z fasolką szparagową

Ziemniaki obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10 minut (na pół miękko) Koper siekamy Ziemniaki odcedzamy, dodajemy (…)

WIĘCEJ >

Kasza z fasolką szparagową, rzodkiewką i pestkami dyni

Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu Z fasolki odcinamy końcówki, kroimy na 2-3 części i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie (…)

WIĘCEJ >

Pieczony łosoś z fasolką szparagową

Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier kładziemy łososia, skrapiamy sokiem z cytryny (…)

WIĘCEJ >

Omlet z fasolką szparagową

Fasolka szparagowa Z fasolki odcinamy końcówki, kroimy na 3-4 części i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 4-5 minut, (…)

WIĘCEJ >

Curry z ciecierzycą, fasolką szparagową i suszonymi pomidorami

Ciecierzycę dzień wcześniej zalewamy wodą i moczymy przez noc Drugiego dnia gotujemy ją na małym ogniu do miękkości (około 1-2 (…)

WIĘCEJ >