fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Fasolka szparagowa z płatkami migdałowymi

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c228c096a-81a2-4b58-a3c9-bcee8d731edb
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Fasolka szparagowa z płatkami migdałowymi

Przygotowanie

  • Z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy
  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy płatki migdałowe, mieszamy i podsmażamy przez ok. 2 minuty
  • Dodajemy fasolkę, zieleninę oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia dań z dodatkiem fasolki szparagowej.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (300 g)
  • Cebula (105 g)
  • Płatki migdałowe (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Tymianek (świeży) (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Cytrynowa zapiekanka z ziemniaków

Ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie plastry Cebulę obieramy i drobno siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem W naczyniu układamy warstwę ziemniaków, tak…

WIĘCEJ >

Szynka wieprzowa z egzotyczną nutką

Do rondla wlewamy sok i bulion, dodajemy dżem oraz mąkę i całość dokładnie mieszamy, tak aby mąka się całkowicie rozpuściła Następnie stawiamy rondel na kuchenkę i gotujemy przez ok. 5 minut (do momentu, aż sos…

WIĘCEJ >

Owsianka z mlekiem kokosowym i z migdałami

Płatki owsiane zagotowujemy krótko w mleku (jeśli płyn odparuje, to możemy dolać wody) Następnie posypujemy płatkami migdałowymi

WIĘCEJ >

Gryczanka z mlekiem roślinnym i z pestkami dyni

Płatki gryczane gotujemy do miękkości w wodzie Wlewamy mleko Posypujemy pestkami dyni

WIĘCEJ >