fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczony łosoś z fasolką szparagową

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c633a79b2-8501-49fe-baba-ad63c3e2012b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pieczony łosoś z fasolką szparagową

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na papier kładziemy łososia, skrapiamy sokiem z cytryny oraz tłuszczem i posypujemy przyprawami
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 30 minut
  • Z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 8-10 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy
  • Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Na talerz kładziemy łososia, a obok nakładamy fasolkę oraz komosę i całość posypujemy posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia łososia.

Łososia może podawać z dodatkiem ryżu, kaszy lub makaronu, możesz również dodać więcej warzyw np. pomidory.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (200 g)
  • Łosoś dziki (świeży) (180 g)
  • Komosa ryżowa biała (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Koper (świeży) (3 g)
  • Sól himalajska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Garnek, Garnek - mały, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chipsy z białej rzodkwi

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Rzodkiewkę obieramy, kroimy w talarki i przekładamy do miski.  Masło rozpuszczamy z przyprawami. Wlewamy masło na talarki i dokładnie mieszamy obtaczając każdy plasterek rzodkiewki w przyprawach. Wykładamy talarki na papier…

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – piesek

Z chleba wycinamy kółko i półkole na kształt ogonka Z sera żółtego wycinamy kółko Pomidorka i pieczarkę kroimy na pół Z parmezanu odrywamy mały kawałek Z ogórka wycinamy paski na kształt uszek Z oliwek wycinamy…

WIĘCEJ >

Zielony koktajl Ajwen (zielony smoothie)

Z awokado usuwamy pestkę i łyżeczką wydrążamy miąższ (można też obrać i pokroić) Do blendera wlewamy wodę Dodajemy miąższ z awokado Dodajemy czosnek Seler myjemy i kroimy w kawałki 2-3 cm i dorzucamy do blendera…

WIĘCEJ >

Kanapka z szynką i sałatą

Bułkę rozkrajamy na pół i smarujemy tłuszczem Do bułki wsadzamy sałatę oraz szynkę i składamy

WIĘCEJ >