fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczony łosoś z fasolką szparagową

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-200
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pieczony łosoś z fasolką szparagową

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na papier kładziemy łososia, skrapiamy sokiem z cytryny oraz tłuszczem i posypujemy przyprawami
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 30 minut
  • Z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 8-10 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy
  • Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Na talerz kładziemy łososia, a obok nakładamy fasolkę oraz komosę i całość posypujemy posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia łososia.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Fasola szparagowa żółta (świeża) (200 g)
  • Łosoś dziki (świeży) (180 g)
  • Komosa ryżowa biała (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sok z cytryny (6 ml)
  • Koper (świeży) (3 g)
  • Sól himalajska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Garnek, Garnek - mały, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Owsianka z mlekiem roślinnym i bananem

Płatki owsiane zagotowujemy w mleku (jeśli płyn odparuje, to możemy dolać wody) Wkrajamy pół banana

WIĘCEJ >

Ziołowe paluszki ziemniaczane

Chili drobno siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Ziemniaki dokładnie szorujemy, kroimy w słupki o grubości ok. 1 cm i przenosimy do miski Do osobnej…

WIĘCEJ >

Pieczeń, ser, jajo, awokado

Ser, jajo, awokado Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-8 minut (na twardo) Następnie jaja odcedzamy, obieramy ze skorupki i kroimy na pół Awokado obieramy, kroimy na pół (pestkę usuwamy), a następnie w…

WIĘCEJ >

Zapiekanka z indyka i jarmużu z sosem czosnkowym

Mleko kokosowe rozpuszczamy na małym ogniu, dodajemy starty czosnek i dusimy kilka minut. Wyłączamy ogień pod sosem. Jarmuż dokładnie myjemy, odcinamy zgrubiałe nerwy tak, żeby nie rozerwać liści. Wrzucamy pojedynczo na gotującą się wodę i…

WIĘCEJ >