fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Łosoś na kremowym szpinaku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0cefd2de-cc2d-48a5-a201-b535a9df25ad
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Łosoś na kremowym szpinaku

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Łososia przyprawiamy z każdej strony, kładziemy na papier i skrapiamy tłuszczem (oliwą)
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 35 minut
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Pomidora suszonego kroimy w paski
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło)
  • Wrzucamy cebule i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy szpinak, pomidory oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy i całość dusimy przez ok. 10 minut (do momentu, aż szpinak „zwiędnie”
  • Na talerz nakładamy łososia, a obok szpinak z pomidorami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia łososia.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Łosoś atlantycki (świeży) (150 g)
  • Szpinak (100 g)
  • Cebula (50 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Pomidor suszony (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Piekarnik, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szparagi na miksie sałat

Sałaty układamy na talerzu Pomidorki przekrawamy na połówki i kładziemy na sałacie Cebulę rozdzielamy na krążki i kładziemy na sałacie Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Szparagi przekrawamy na pół lub na 3 części i podsmażamy na…

WIĘCEJ >

Filety rybne z ziołową pastą

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Zieleninę grubo siekamy i przenosimy do robota kuchennego Do robota kuchennego dodajemy tłuszcz (oliwę) oraz sok z cytryny i całość miksujemy na jednolitą…

WIĘCEJ >

Zupa pho

Kości wieprzowe zalewamy w garnku wodą i gotujemy przez 10 minut. Gdy kości się gotują, na patelni prażymy przyprawy, imbir i obraną cebulę. Kości odcedzamy i opłukujemy pod zimną wodą. Podgotowane kości i prażone przyprawy…

WIĘCEJ >

Pulpety z indyka z żurawiną

Jajo wybijamy do miski i delikatnie roztrzepujemy Cebulę obieramy, drobno siekamy i dodajemy do miski z jajem Do miski z jajem dodajemy mięso, bułkę tartą oraz przyprawy (zioła prowansalskie) i całość dokładnie mieszamy rękami Z…

WIĘCEJ >