fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Omlet z fasolką szparagową

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz23-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Omlet z fasolką szparagową

Przygotowanie

Fasolka szparagowa

  • Z fasolki odcinamy końcówki, kroimy na 3-4 części i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 4-5 minut, a następnie odcedzamy
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy fasolkę oraz przyprawy i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty

Omlet

  • Jaja wybijamy do miski, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy rózgą kuchenną
  • Cały czas mieszając dolewamy mleko i dosypujemy mąkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wylewamy połowę masy jajecznej i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się jaj)
  • Omlet zsuwamy na talerz, na jedną połowę nakładamy fasolkę i składamy omleta na pół
  • To samo robimy z drugą połową masy jajecznej

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych omletów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

Fasolka szparagowa

  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (300 g)
  • Cebula (105 g)
  • Masło klarowane ghee (7 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Omlet

  • Jajo kurze (204 g)
  • Mleko kokosowe (50 ml)
  • Mąka kokosowa (24 g)
  • Masło klarowane ghee (7 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Patelnia - mała, Rózga kuchenna, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Żołądki indycze w sosie koperkowo-pieczarkowym

Żołądki oczyszczamy, płuczemy, zalewamy wodą, zagotowujemy, odlewamy wodę Ponownie zalewamy świeżą wodą, zagotowujemy, znów odlewamy, Jeszcze raz zalewamy świeżą wodą, lekko posoloną i gotujemy na małym ogniu przez około 10 minut Odcedzamy i zalewamy świeżą…

WIĘCEJ >

Chrupiące skrzydełka

Skrzydełka myjemy i układamy w misce Wszystkie składniki na marynatę mieszamy razem Wlewamy do miski ze skrzydełkami Odstawiamy na kilka godz. do lodówki Po czasie marynowania, nagrzewamy piekarnik do temp. 200 st. C Pieczemy skrzydełka…

WIĘCEJ >

Smoothie z mango, pomarańczą i granatem

Mango i banana miksujemy razem z sokiem z pomarańczy Przelewamy koktajl do miseczki i dekorujemy pestkami granatu, jagodami, wiórkami i nasionami

WIĘCEJ >

Ryż z kalafiora z serem pleśniowym i szparagami

Kalafior dzielimy na małe kawałeczki i blendujemy kilka sekund Szparagi kroimy w małe 2-3 cm kawałki Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i przesmażamy na smalcu Dodajemy ryż z kalafiora i szparagi Podsmażamy przez 2-3 minuty…

WIĘCEJ >