fbpx
logo
Szukaj
open close

Omlet z fasolką szparagową

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c640b6152-ff74-45d8-9871-b8431bf35288
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Omlet z fasolką szparagową

Przygotowanie

Fasolka szparagowa

  • Z fasolki odcinamy końcówki, kroimy na 3-4 części i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 4-5 minut, a następnie odcedzamy
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy fasolkę oraz przyprawy i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty

Omlet

  • Jaja wybijamy do miski, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy rózgą kuchenną
  • Cały czas mieszając dolewamy mleko i dosypujemy mąkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wylewamy połowę masy jajecznej i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się jaj)
  • Omlet zsuwamy na talerz, na jedną połowę nakładamy fasolkę i składamy omleta na pół
  • To samo robimy z drugą połową masy jajecznej

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych omletów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

Fasolka szparagowa

  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (300 g)
  • Cebula (105 g)
  • Masło klarowane ghee (7 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Omlet

  • Jajo kurze (204 g)
  • Mleko kokosowe (50 ml)
  • Mąka kokosowa (24 g)
  • Masło klarowane ghee (7 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Patelnia - mała, Rózga kuchenna, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Omlet z warzywami i pieczarkami

Pomidorki kroimy na pół, pieczarki na ćwiartki, a cebulę na pióra Jajka wybijamy do głębokiego talerza lub miski Solimy Mocno mieszamy widelcem lub rózgą Podczas mieszania dolewamy mleko kokosowe Dodajemy mąkę kokosową Dokładnie mieszamy Na…

WIĘCEJ >

Omlet ze szpinakiem

Cebulę i czosnek drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulę z czosnkiem Szpinak kroimy na drobne kawałki Jajka mieszamy ze szpinakiem (można też całość zmiksować blenderem) Jajeczną masę wlewamy na patelnię…

WIĘCEJ >

Omlet z brokułem

Jajka wybijamy do głębokiego talerza lub miski Solimy Mocno mieszamy widelcem lub rózgą Podczas mieszania dolewamy mleko kokosowe Dodajemy mąkę kokosową Dokładnie mieszamy Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Na gorącą patelnię wylewamy masę jajeczną Zmniejszamy…

WIĘCEJ >

Omlet z pomidorem

Jajka mieszamy widelcem lub trzepaczką Na patelni rozgrzewamy olej i wylewamy masę jajeczną Smażymy 2-3 minuty, a następnie układamy na omlecie plasterki pomidora Przykrywamy pokrywką i smażymy kilka minut Przed podaniem posypujemy natką pietruszki i…

WIĘCEJ >