fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Omlet z fasolką szparagową

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz23-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Omlet z fasolką szparagową

Przygotowanie

Fasolka szparagowa

  • Z fasolki odcinamy końcówki, kroimy na 3-4 części i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 4-5 minut, a następnie odcedzamy
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy fasolkę oraz przyprawy i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty

Omlet

  • Jaja wybijamy do miski, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy rózgą kuchenną
  • Cały czas mieszając dolewamy mleko i dosypujemy mąkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wylewamy połowę masy jajecznej i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się jaj)
  • Omlet zsuwamy na talerz, na jedną połowę nakładamy fasolkę i składamy omleta na pół
  • To samo robimy z drugą połową masy jajecznej

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych omletów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

Fasolka szparagowa

  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (300 g)
  • Cebula (105 g)
  • Masło klarowane ghee (7 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Omlet

  • Jajo kurze (204 g)
  • Mleko kokosowe (50 ml)
  • Mąka kokosowa (24 g)
  • Masło klarowane ghee (7 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Patelnia - mała, Rózga kuchenna, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Żelki borówkowe

Borówki wkładamy do rondelka razem z wodą i zagotowujemy na średnim ogniu. Zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze około 10 minut, aż owoce rozpadną się i uzyskamy gęsty borówkowy sos. W trakcie gotowania rozdrabniamy je łyżką….

WIĘCEJ >

Kokosanki z kaszy jaglanej

Kaszę gotujemy na mleku z dodatkiem cukru i kurkumy. Po ugotowaniu dodajemy mielone orzechy, a garnek z kaszą owijamy ręcznikiem i wkładamy w kołdrę albo koc. Po minimum dwóch godzinach kaszę wykładamy na formę, formujemy…

WIĘCEJ >

Sałatka z owoców sezonowych – lato

Wszystkie owoce umyć Z moreli usunąć pestkę, pokroić kostkę Truskawki pokroić na połówki lub na ćwiartki Wymieszać wszystkie owoce

WIĘCEJ >

Granat

Granata kładziemy przeciętą stroną na dłoni Rękę z granatem wkładamy do miski/garnka i drewnianą łyżką uderzamy w skórę granatu, żeby powypadały z niego pestki Uderzamy tak długo, aż wypadną wszystkie pestki

WIĘCEJ >