fbpx
logo
Szukaj
open close

Omlet z fasolką szparagową

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz23-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Omlet z fasolką szparagową

Przygotowanie

Fasolka szparagowa

  • Z fasolki odcinamy końcówki, kroimy na 3-4 części i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 4-5 minut, a następnie odcedzamy
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy fasolkę oraz przyprawy i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty

Omlet

  • Jaja wybijamy do miski, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy rózgą kuchenną
  • Cały czas mieszając dolewamy mleko i dosypujemy mąkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wylewamy połowę masy jajecznej i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się jaj)
  • Omlet zsuwamy na talerz, na jedną połowę nakładamy fasolkę i składamy omleta na pół
  • To samo robimy z drugą połową masy jajecznej

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych omletów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

Fasolka szparagowa

  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (300 g)
  • Cebula (105 g)
  • Masło klarowane ghee (7 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Omlet

  • Jajo kurze (204 g)
  • Mleko kokosowe (50 ml)
  • Mąka kokosowa (24 g)
  • Masło klarowane ghee (7 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Patelnia - mała, Rózga kuchenna, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kaszotto gryczane z wędzonym boczkiem

Boczek kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w plastry Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy grzyby, podsmażamy 4 min Dodajemy pokrojony boczek Dodajemy cebulę z czosnkiem Podsmażamy 5 min…

WIĘCEJ >

Sałatka z prosciutto

Piekarnik nagrzewamy do 200 st. C. Plasterki szynki i pomidorki układamy na papierze do pieczenia i pieczemy przez 15 minut. W tym czasie mieszamy w misce sałatę , oliwę i ocet jabłkowy. Gdy szynka zrobi…

WIĘCEJ >

Mielonka tyrolska z sarny na sałacie z sosem z granatów

Mielonka Sarninę kroimy w mniejsze kawałki, takie, żeby się zmieściły do maszynki do mięsa Boczek kroimy w kawałki, żeby się dało zmielić Mielimy oba rodzaje mięsa na standardowym sitku Połowę zmielonej masy mielimy jeszcze raz…

WIĘCEJ >

Zielony koktajl jagodowy

Do blendera kielichowego wlewamy wodę, dodajemy maliny, jarmuż, olej kokosowy Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji Przelewamy do 2 szklanek i podajemy od razu

WIĘCEJ >