fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Frytki z batatów w boczku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca5a45d8a-75bc-4484-9d4f-098ceef6b72e

Frytki z batatów w boczku

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. C, opcja grzania z góry i z dołu.
  • Bataty obieramy i kroimy w grube słupki.
  • Każdy słupek owijamy plasterkiem boczku i układamy na papierze do pieczenia. 
  • Pieczemy do miękkości- 20-25 minut.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić pod kątem aktualnej diety oraz nietolerancji.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne pomysły na przygotowanie warzywnych frytek.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Czas: do 1 godziny
Składniki: 2
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 nieduże bataty (460 g)
  • 5-10 plasterków boczku (100 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zielony koktajl z rukolą

Wszystkie składniki zmiksować w blenderze

WIĘCEJ >

Pulpety z sarny w sosie warzywnym z sałatką

Sarnę kroimy z mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa na średnich oczkach Marchew i pietruszkę obieramy i przekrawamy na połowy Połowę marchwi i pietruszki kroimy w cienkie paski lub kostkę Mielimy też obraną…

WIĘCEJ >

Spaghetti z kalarepy z sosem leśnym (wegetariańskie)

Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez tarkę spiralną Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Grzyby oczyszczamy/rozmrażamy, kroimy w kawałki Rozgrzewamy na patelni tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Podsmażamy 2 min Dodajemy grzyby Podsmażamy 3 min…

WIĘCEJ >

Zupa chrzanowa (na wywarze kostnym)

Obieramy i kroimy cebulę w kostkę Bierzemy garnek, roztapiamy w nim tłuszcz Wrzucamy cebulę i zasmażamy 2-3 minuty W tym czasie obieramy ziemniaka i kroimy w kostkę Dorzucamy pokrojonego ziemniaka do garnka i zasmażamy 2-3…

WIĘCEJ >