fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Frytki z batatów w boczku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca5a45d8a-75bc-4484-9d4f-098ceef6b72e

Frytki z batatów w boczku

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. C, opcja grzania z góry i z dołu.
  • Bataty obieramy i kroimy w grube słupki.
  • Każdy słupek owijamy plasterkiem boczku i układamy na papierze do pieczenia. 
  • Pieczemy do miękkości- 20-25 minut.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić pod kątem aktualnej diety oraz nietolerancji.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne pomysły na przygotowanie warzywnych frytek.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Czas: do 1 godziny
Składniki: 2
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 nieduże bataty (460 g)
  • 5-10 plasterków boczku (100 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Fritatta szparagowa

Szparagi obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie 5 min (jeśli używamy ze słoika, to od razu kroimy) Wyjmujemy i kroimy w 2-3 cm kawałki Pomidorki przekrawamy na połówki Por przekrawamy na pół, płuczemy pod…

WIĘCEJ >

Maliny

Maliny umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Kasza jaglana z warzywami

Pora i marchewkę kroimy w paski Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy warzywa Dusimy kilka min na średnim ogniu Dodajemy kaszę jaglaną i bulion warzywny Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez około 10 minut Zdejmujemy…

WIĘCEJ >

Serniczki z awokado o smaku limonki

Daktyle namaczamy w gorącej wodzie przez około 15 minut i odsączamy. Blendujemy namoczone daktyle razem w wiórkami, mąką i olejem kokosowym. Ciastem wyklejamy spód 6 foremek na muffiny, każda o średnicy mniej więcej 6 cm….

WIĘCEJ >