Frytki z batatów w boczku
Frytki z batatów w boczku
Przygotowanie
- Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. C, opcja grzania z góry i z dołu.
- Bataty obieramy i kroimy w grube słupki.
- Każdy słupek owijamy plasterkiem boczku i układamy na papierze do pieczenia.
- Pieczemy do miękkości- 20-25 minut.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Konieczne zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia frytek warzywnych.
Autor
Lista składników
- Batat (460 g)
- Boczek wieprzowy (surowy) (120 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Warzywa curry
Warzywa kroimy w kostkę i smażymy na maśle z przyprawami Dodajemy szpinak i koncentrat pomidorowy Podlewamy odrobiną wody i dusimy przez 15 minut, co jakiś czas mieszając Pod koniec duszenia dolewamy mleko kokosowe, jeszcze raz…
WIĘCEJ >Sałatka z truskawkami, wędzonką i skwarkami
Sałatę drzemy palcami Truskawki myjemy, przekrajamy na połówki i kładziemy na sałacie Cebulę kroimy w krążki i kładziemy na sałacie Na górze układamy plastry szynki Polewamy sosem kolendrowym Posypujemy skwarkami
WIĘCEJ >Frytki z marchewki
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Marchewki obieramy i kroimy wzdłuż na frytki. Dodajemy przyprawy. Warzywa smażymy aż zmiękną.
WIĘCEJ >Bezglutenowa gryczana pizza
Ciasto: Drożdże pokruszyć do miski Dodać cukier, szczyptę soli Rozmieszać aż drożdże się rozpuszczą Dolać wody i oliwy Rozmieszać Dodać mąkę do miski Wyrobić ciasto, przykryć miskę ściereczką lub folią spożywczą Odstawić w ciepłe miejsce…
WIĘCEJ >