fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Frytki z batatów

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccf65ac40-1568-4be3-8cab-009c088d8e31-1

Frytki z batatów

Przygotowanie

  • Bataty obieramy, kroimy w plastry a następnie plastry w paski – frytki
  • Wkładamy bataty do miski, dodajemy tłuszcz i sól
  • Mieszamy
  • Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, a na nią układamy ziemniaki
  • Pieczemy 25 min w temp. 200 st. C

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy przepis dopasować do swojej indywidualnej diety – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Możesz przyrządzić również warzywne frytki z dyni, marchewki, a także pietruszki (powiązane przepisy.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 bataty (460 g)
  • 2 łyżki oleju kokosowego (50 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bananowe kasztanki

Wszystkie składniki blendujemy. Przelewamy do foremek i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.

WIĘCEJ >

Sałatka waldorf

Orzechy zalewamy zimną wodą na całą noc Rodzynki wrzucamy do kubeczka, zalewamy gorącą wodą i przykrywamy talerzykiem Po 5 min odcedzamy rodzynki przez sitko Seler obieramy i kroimy w cienie „frytki” (jak mamy nożyk karbowany,…

WIĘCEJ >

Jarmuż z komosą ryżową

Komosę płuczemy na sitku pod gorącą wodą Zalewamy 2 szklankami wrzątku i gotujemy na małym ogniu około 15 minut W międzyczasie jarmuż oczyszczamy i rwiemy liście na niewielkie kawałki Cebulę kroimy w kostkę, a marchew…

WIĘCEJ >

Pulpeciki w rosole

Mięso solimy i dodajemy posiekaną pietruszkę. Bulion podgrzewamy i zatapiamy w nim uformowane w kulki pulpeciki. Gotujemy je przez około 15 minut na małym ogniu.

WIĘCEJ >