fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Frytki z batatów

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccf65ac40-1568-4be3-8cab-009c088d8e31-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Frytki z batatów

Przygotowanie

  • Bataty obieramy, kroimy w plastry a następnie plastry w paski – frytki
  • Wkładamy bataty do miski, dodajemy tłuszcz i sól
  • Mieszamy
  • Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, a na nią układamy ziemniaki
  • Pieczemy 25 min w temp. 200 st. C

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy przepis dopasować do swojej indywidualnej diety – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Możesz przyrządzić również warzywne frytki z dyni, marchewki, a także pietruszki (powiązane przepisy.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 bataty (460 g)
  • 2 łyżki oleju kokosowego (50 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Carpaccio z sarny na rukoli z vinaigrette balsamicznym

Carpaccio: Comber oczyścić z błon Jałowiec rozdusić / pokroić W naczyniu w którym będziemy marynować mięso wymieszać wino, miód i jałowiec Włożyć mięso, obtoczyć w marynacie Owinąć naczynie folią i włożyć na minimum 24 godziny…

WIĘCEJ >

Mini serniczki z nerkowców na kokosowym spodzie z płatkami kokosa

Spód: Daktyle zalewamy wrzątkiem Odstawiamy na 10 min Miksujemy blenderem Mieszamy z wiórkami i tłuszczem Powinna nam wyjść taka klejąca masa Moczymy dłoń w wodzie (ciasto się nie będzie kleić) Nakładamy ciasto do foremek Foremki…

WIĘCEJ >

Szparagi na sałacie z szynką parmeńską i granatem

Szparagi obieramy, gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie z wrzuconą połówką cytryny, przez 6 min Każdy szparag owijamy plastrem boczku (jak cienkie szparagi, to po dwa w plaster) Układamy w naczyniu żaroodpornym Wkładamy do nagrzanego do…

WIĘCEJ >

Parówki wieprzowe grillowane

Podgrzej parówki. Wrzuć do wrzątku, nie gotuj. Wyciągnij po 5 min. Połóż parówki na rozgrzany grill lub patelnię grillową, grilluj do zarumienienia.

WIĘCEJ >