Frytki z pietruszki
Frytki z pietruszki
Przygotowanie
- Pietruszkę obieramy i kroimy w paski
- Jeśli mamy nożyk karbowany to kroimy jak frytki
- Wkładamy do miski, dodajemy olej kokosowy
- Lekko solimy i mieszamy
- Na blaszkę kładziemy papier do pieczenia
- Nakładamy pokrojoną pietruszkę
- Wkładamy do nagrzanego piekarnika 180 st. C na 20 min
Rady dietetyka
Warzywa korzeniowe możesz zastąpić innymi warzywami, takimi jak: marchewka, seler, batat.
Autor
Lista składników
- 3 pietruszki (240 g)
- 2 łyżki oleju kokosowego (50 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Zupa tajska z kurczakiem i mango
Kurczaka wrzucamy do rosołu i zaczynamy gotować na małym ogniu przez pół godziny Obieramy cebulę i czosnek i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i smażymy cebulę z czosnkiem przez 2 minuty i…
WIĘCEJ >Sałatka jarzynowa z sosem vinaigrette z awokado
Składniki na sałatkę kroimy w drobną kostkę – marchew, pietruszkę, seler, jabłko, ogórka kiszonego, rzodkiewki, kalarepę i 1/2 awokado. Robimy sos vinaigrette. Blendujemy oliwę, 1/2 awokado, wodę, sok z cytryny, ocet jabłkowy i sól. Zblendowanym…
WIĘCEJ >Frittata z sowami (kaniami)
Nagrzać piekarnik do temp. 180 st. C Grzyby oczyszczamy, usuwamy nóżki, kapelusze kroimy na kawałki Cebulę i czosnek obrać i pokroić w piórka lub półksiężyce Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć cebulę z czosnkiem przez…
WIĘCEJ >