Frytki z pietruszki
Frytki z pietruszki
Przygotowanie
- Pietruszkę obieramy i kroimy w paski
- Jeśli mamy nożyk karbowany to kroimy jak frytki
- Wkładamy do miski, dodajemy olej kokosowy
- Lekko solimy i mieszamy
- Na blaszkę kładziemy papier do pieczenia
- Nakładamy pokrojoną pietruszkę
- Wkładamy do nagrzanego piekarnika 180 st. C na 20 min
Autor
Lista składników
- Pietruszka korzeń (240 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Makaron gryczany z kurkami
Makaron gryczany gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Kurki wkładamy do miski z zimną wodą i płuczemy, wylewamy wodę i powtarzamy jeszcze dwa razy Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Pomidorki kroimy na pół Rozgrzewamy…
WIĘCEJ >Zupa selerowo-gruszkowa (na wywarze kostnym)
Gruszkę obrać, przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne i ogonek i pokroić w kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Seler obrać i pokroić w kostkę (może być gruba) Bierzemy garnek i rozpuszczamy w nim…
WIĘCEJ >Sałata z truskawkami i camembertem
Liście sałaty umyć i ułożyć na talerzu Truskawki umyć, usunąć (wyrwać/wyciąć) szypułki i pokroić na połówki lub ćwiartki Pomidorki pokroić na połówki Rukolę rozłożyć na sałacie rzymskiej Dodać pomidorki Dodać truskawki Dodać camembert Polać sosem…
WIĘCEJ >Cukinia z łagodnym z farszem
Cukinię dokładnie myjemy, odcinamy końcówki. Każdą kroimy na 4 równej długości kawałki. Gniazda nasienne wydrążamy ostrożnie małą łyżeczką i odkładamy do miski. Miąższ cukinii siekamy, kiełbasę kroimy w bardzo drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę…
WIĘCEJ >