fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Frytki z pietruszki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz1-4-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Frytki z pietruszki

Przygotowanie

  • Pietruszkę obieramy i kroimy w paski
  • Jeśli mamy nożyk karbowany to kroimy jak frytki
  • Wkładamy do miski, dodajemy olej kokosowy
  • Lekko solimy i mieszamy
  • Na blaszkę kładziemy papier do pieczenia
  • Nakładamy pokrojoną pietruszkę
  • Wkładamy do nagrzanego piekarnika 180 st. C na 20 min

Rady dietetyka

Warzywa korzeniowe możesz zastąpić innymi warzywami, takimi jak: marchewka, seler, batat.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 2
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 pietruszki (240 g)
  • 2 łyżki oleju kokosowego (50 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa tajska z kurczakiem i mango

Kurczaka wrzucamy do rosołu i zaczynamy gotować na małym ogniu przez pół godziny Obieramy cebulę i czosnek i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i smażymy cebulę z czosnkiem przez 2 minuty i…

WIĘCEJ >

Sałatka jarzynowa z sosem vinaigrette z awokado

Składniki na sałatkę kroimy w drobną kostkę – marchew, pietruszkę, seler, jabłko, ogórka kiszonego, rzodkiewki, kalarepę i 1/2 awokado. Robimy sos vinaigrette. Blendujemy oliwę, 1/2 awokado, wodę, sok z cytryny, ocet jabłkowy i sól. Zblendowanym…

WIĘCEJ >

Frittata z sowami (kaniami)

Nagrzać piekarnik do temp. 180 st. C Grzyby oczyszczamy, usuwamy nóżki, kapelusze kroimy na kawałki Cebulę i czosnek obrać i pokroić w piórka lub półksiężyce Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć cebulę z czosnkiem przez…

WIĘCEJ >

Zielone smoothie na trawienie

Wszystkie składniki miksujemy na gładko

WIĘCEJ >