logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Frytki z pietruszki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz1-4-2

Frytki z pietruszki

Przygotowanie

  • Pietruszkę obieramy i kroimy w paski
  • Jeśli mamy nożyk karbowany to kroimy jak frytki
  • Wkładamy do miski, dodajemy olej kokosowy
  • Lekko solimy i mieszamy
  • Na blaszkę kładziemy papier do pieczenia
  • Nakładamy pokrojoną pietruszkę
  • Wkładamy do nagrzanego piekarnika 180 st. C na 20 min

Rady dietetyka

Warzywa korzeniowe możesz zastąpić dowolnymi innymi, np.: marchew, seler, batat lub nawet ziemniak.

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 30 minut
Składniki: 2
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 pietruszki
  • 2 łyżki smalcu

Potrzebny sprzęt

Papier do pieczenia, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasztet z wiśniami

Obieramy warzywa i wkładamy do garnka Dodajemy mięso Wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie Zalewamy wodą, lekko solimy i pieprzymy (…)

WIĘCEJ >

Sałatka ze szparagami

Myjemy wszystkie składniki Wcześniej podgotowane lub parowane szparagi kroimy na kawałki Cebulkę, rzodkiewki i ogórka kroimy w kostkę Do miski (…)

WIĘCEJ >

Grillowane warzywa z surową kiełbasą polską

Połówki papryki pokroić każdą na 3 części Cukinię pokroić w krążki Cebulę obrać i pokroić w krążki Cykorię przekroić na (…)

WIĘCEJ >

Gęsina z wolnowaru na spaghetti warzywnym

Gęsina: Mięso solimy i pieprzymy Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kawałki Wkładamy do wolnowaru Lekko solimy i pieprzymy Dodajemy (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl