fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gofry wielozbożowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4846ea00-5980-4ee8-aacc-5840dd22b38c
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Gofry wielozbożowe

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i blendujemy na jednolitą masę
  • Rozgrzewamy gofrownicę i lekko skrapiamy tłuszczem
  • Wylewamy do gofrownicy ciasto i smażymy gofry przez ok. 3-4 minuty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia gofrów.

Gofry możesz podawać z różnymi, ulubionymi dodatkami np. z jogurtem, czekoladą i owocami.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (250 ml)
  • Mąka gryczana (180 g)
  • Ksylitol (30 g)
  • Proszek do pieczenia (16 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (15 ml)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Gofrownica

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Udka kurczaka z parmezanem

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z serem Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Z udek ściągamy skórę (wyrzucamy) Przygotowujemy trzy miski – do jednej…

WIĘCEJ >

Sałata z boczniakami

Por przekroić wzdłuż na pół Wypłukać każdy liść pod bieżącą wodą żeby piasku nie było Pokroić w paseczki Czosnek obrać i pokroić, jak kto umie Boczniaki pokroić na połówki lub jak są duże na ćwiartki…

WIĘCEJ >

Szynka w glazurze rodzynkowej

Z szynki ściągamy skórę (wyrzucamy), a następnie nacinamy ją w romby (uważamy, aby nie zrobić zbyt głębokich nacięć) Do rondla wsypujemy cukier, dodajemy musztardę, rodzynki i przyprawy (goździki), dolewamy sok i całość gotujemy przez ok….

WIĘCEJ >

Jaja na twardo na szpinaku

Jaja gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 6-7 minut (na twardo) Następnie jaja odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy na pół Ogórka kroimy w plastry Do miski wkładamy szpinak, ogórka oraz jaja i całość polewamy…

WIĘCEJ >