Gofry wielozbożowe
Gofry wielozbożowe
Przygotowanie
- Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i blendujemy na jednolitą masę
- Rozgrzewamy gofrownicę i lekko skrapiamy tłuszczem
- Wylewamy do gofrownicy ciasto i smażymy gofry przez ok. 3-4 minuty
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia gofrów.
Gofry możesz podawać z różnymi, ulubionymi dodatkami np. z jogurtem, czekoladą i owocami.
Autor
Lista składników
- Woda (250 ml)
- Mąka gryczana (180 g)
- Ksylitol (30 g)
- Proszek do pieczenia (16 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (15 ml)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.