fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gofry wielozbożowe

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-116
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gofry wielozbożowe

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i blendujemy na jednolitą masę
  • Rozgrzewamy gofrownicę i lekko skrapiamy tłuszczem
  • Wylewamy do gofrownicy ciasto i smażymy gofry przez ok. 3-4 minuty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia gofrów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (250 ml)
  • Mąka gryczana (180 g)
  • Ksylitol (30 g)
  • Proszek do pieczenia (16 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (15 ml)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Gofrownica

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zapiekanka ziemniaczana z kapustą i boczkiem

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Cebulę obieramy i drobno siekamy Boczek kroimy w kostkę Kapustę drobno szatkujemy Ser ścieramy na…

WIĘCEJ >

Kuskus z wieprzowiną po kubańsku

Do miski wlewamy sok z pomarańczy, dodajemy mód, sos sojowy oraz przyprawy (kmin rzymski) i całość dokładnie mieszamy Dodajemy mięso i mieszamy, tak aby się równomiernie pokryło marynatą Następnie przykrywamy miskę folią kuchenną i wkładamy…

WIĘCEJ >

Naleśniki trzy sery

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min, żeby ciasto…

WIĘCEJ >

Nutella z daktyli z chlebem gryczanym

Orzechy (opcjonalnie podprażone) umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładki krem Dodajemy daktyle, mleko i kakao i/lub karob; jeśli konsystencja będzie zbyt gęsta, możemy stopniowo dolewać mleka lub wody (np. z daktyli) Gotowym kremem smarujemy…

WIĘCEJ >