Gofry gryczane
Gofry gryczane
Przygotowanie
- Kaszę wsypujemy do blendera i mielimy
- Dodajemy pozostałe składniki (poza wodą) i ponownie blendujemy do momentu uzyskania jednolitej masy
- Masę odstawiamy na ok. 30 minut do wyrośnięcia
- Rozgrzewamy gofrownicę
- Do masy dolewamy wodę i mieszamy
- Do nagrzanej gofrownicy wylewamy masę i smażymy gofry przez ok. 3-4 minuty
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia gofrów.
Autor
Lista składników
- Kasza gryczana niepalona (200 g)
- Śmietanka sojowa (200 ml)
- Woda (200 ml)
- Syrop klonowy (40 g)
- Proszek do pieczenia (6 g)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Schab nadziewany sarną, pieczarkami i cebulą
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w półplastry Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i podsmażamy cebulę z czosnkiem przez 3 min Mięso mielone wkładamy do miski i dodajemy zawartość patelni Lekko…
WIĘCEJ >Kiełbasa z fasolą po chłopsku
Na patelni rozgrzewamy połowę tłuszczu Kiełbasy nakłuwamy z każdej strony widelcem, kładziemy na patelnię i smażymy przez ok. 5-10 minut, co jakiś czas obracając na drugą stronę Następnie przenosimy kiełbasy na talerz, a z patelni…
WIĘCEJ >Kotlety jagnięce w sosie winnym
Mięso kroimy na kotlety i wkładamy do miski (niemetalowej) Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski z mięsem Dodajemy tłuszcz, zieleninę oraz przyprawy (sól i pieprz) i całość dokładnie mieszamy Następnie przykrywamy miskę folią…
WIĘCEJ >Zupa krem z pomidorów i papryki
Na głębokiej patelni podsmażamy drobno posiekanego pora, czosnek, pokrojoną paprykę i pomidory (warzywa bez skóry). Dodajemy odrobinę wody i passatę. Całość dusimy pod przykryciem ok. 40 minut na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu….
WIĘCEJ >