fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gofry gryczane

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc6da50a0-85eb-4bb8-adc0-334581834244
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Gofry gryczane

Przygotowanie

  • Kaszę wsypujemy do blendera i mielimy
  • Dodajemy pozostałe składniki (poza wodą) i ponownie blendujemy do momentu uzyskania jednolitej masy
  • Masę odstawiamy na ok. 30 minut do wyrośnięcia
  • Rozgrzewamy gofrownicę
  • Do masy dolewamy wodę i mieszamy
  • Do nagrzanej gofrownicy wylewamy masę i smażymy gofry przez ok. 3-4 minuty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia gofrów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kasza gryczana niepalona (200 g)
  • Śmietanka sojowa (200 ml)
  • Woda (200 ml)
  • Syrop klonowy (40 g)
  • Proszek do pieczenia (6 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Gofrownica

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Schab nadziewany sarną, pieczarkami i cebulą

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w półplastry Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i podsmażamy cebulę z czosnkiem przez 3 min Mięso mielone wkładamy do miski i dodajemy zawartość patelni Lekko…

WIĘCEJ >

Kiełbasa z fasolą po chłopsku

Na patelni rozgrzewamy połowę tłuszczu Kiełbasy nakłuwamy z każdej strony widelcem, kładziemy na patelnię i smażymy przez ok. 5-10 minut, co jakiś czas obracając na drugą stronę Następnie przenosimy kiełbasy na talerz, a z patelni…

WIĘCEJ >

Kotlety jagnięce w sosie winnym

Mięso kroimy na kotlety i wkładamy do miski (niemetalowej) Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski z mięsem Dodajemy tłuszcz, zieleninę oraz przyprawy (sól i pieprz) i całość dokładnie mieszamy Następnie przykrywamy miskę folią…

WIĘCEJ >

Zupa krem z pomidorów i papryki

Na głębokiej patelni podsmażamy drobno posiekanego pora, czosnek, pokrojoną paprykę i pomidory (warzywa bez skóry). Dodajemy odrobinę wody i passatę. Całość dusimy pod przykryciem ok. 40 minut na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu….

WIĘCEJ >