fbpx
logo
Szukaj
open close

Golonka w piwie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cccd55a8a-beef-463b-8d8f-1122d9b18f17
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Golonka w piwie

Przygotowanie

  • Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i w razie potrzeby oczyszczamy z resztek szczeciny
  • W rondlu zagotowujemy piwo, bulion, wodę i przyprawy (liść laurowy)
  • Mięso wkładamy do gorącego płynu i gotujemy przez ok. 20 minut na małym ogniu
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Naczynie żaroodporne nacieramy tłuszczem
  • Po tym czasie mięso wyciągamy z wywaru (wywar zachowujemy), nacieramy przyprawami (solą) i wkładamy do naczynia żaroodpornego
  • Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na ok. 80 minut (podczas pieczenia co jakiś czas polewamy mięso wywarem)
  • Mięso możemy podawać np. z dodatkiem ziemniaków i zasmażanej kapusty

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia golonki.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina goleń (1400 g)
  • Piwo pełne (500 ml)
  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Woda (500 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Liść laurowy (1 g)

Potrzebny sprzęt

Naczynie żaroodporne, Piekarnik, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Goleń jagnięca z warzywami

Cebulę obieramy i drobno siekamy Seler kroimy na kawałki Marchew obieramy i kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w plasterki (lub (…)

WIĘCEJ >

Gulasz z golonki i fasoli

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem, dodajemy przyprawy (liść laurowy i (…)

WIĘCEJ >

Golonka z dzika w kapuście duszonej

Obieramy cebulę i kroimy w półksiężyce Boczek kroimy w drobną kostkę Golonki solimy, pieprzmy Cebulę mieszamy z kapustą, liściem i (…)

WIĘCEJ >

Golonka z wolnowaru

Warzywa obieramy Marchew, pietruszkę i seler kroimy jak frytki lub w kostkę Cebulę kroimy w półksiężyce Golonki wkładamy do wolnowaru (…)

WIĘCEJ >

Goleń (pręga) wołowa z warzywami pieczona

Warzywa obieramy i kroimy w kostkę Pręgę z warzywami kładziemy w naczyniu żaroodpornym Solimy, pieprzymy, dodajemy liścia i ziela Mieszamy (…)

WIĘCEJ >