fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz z golonki i fasoli

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-125
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Gulasz z golonki i fasoli

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem, dodajemy przyprawy (liść laurowy i goździki) i smażymy przez ok. 4-5 minut
  • Dodajemy sos worcestershire, przecier pomidorowy, cukier oraz golonkę, dolewamy wodę i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i dusimy pod częściowym przykryciem przez ok. 2 godz.
  • Po tym czasie wyciągamy golonkę z garnka i odkładamy do ostygnięcia
  • Gdy golonka ostygnie oddzielamy mięso i kroimy na kawałki, a następnie przenosimy z powrotem do garnka (skórę i kości wyrzucamy)
  • Fasolę odcedzamy z zalewy, przenosimy na sito i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą
  • Do garnka dodajemy fasolę i gotujemy przez ok. 30 minut (na małym ogniu)
  • Następnie dodajemy przyprawy (pieprz) i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia gulaszów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (2000 ml)
  • Fasola biała z puszki (400 g)
  • Wieprzowina goleń (370 g)
  • Cebula (105 g)
  • Masło (15 g)
  • Przecier pomidorowy (15 g)
  • Sos Worcestershire (12 ml)
  • Cukier trzcinowy (10 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Liść laurowy (1 g)
  • Goździk (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bułki bezglutenowe

Przesiewamy obie mąki i sól przez sitko W garnku łączymy oliwę i wodę i doprowadzamy do wrzenia Zdejmujemy z ognia i dodajemy do mieszanki mąki Dokładnie mieszamy, a następnie dodajemy kminek i jajka i mieszamy…

WIĘCEJ >

Spaghetti konjac w sosie pomidorowym

Makaron przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy pomidory oraz przyprawy, mieszamy i gotujemy…

WIĘCEJ >

Gotowana wołowina z warzywami

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Marchewki obieramy i kroimy wzdłuż na pół Ziemniaki obieramy i kroimy na pół Do garnka wlewamy bulion i wino, dodajemy cebulę z czosnkiem oraz przyprawy (liście laurowe) i…

WIĘCEJ >

Pieczona pierś z kaczki z jabłkami

Włączamy piekarnik na opcję grzanie z góry i dołu i temp. 200 st. C Skórę na piersiach kaczki lekko nacinamy pod skosem w dwie strony, tak by powstały drobne rąby na połowę głębokości skóry Nacieramy…

WIĘCEJ >