fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gorąca czekolada bez cukru

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9f2df1cd-ef53-48b3-a1be-a08bf00a1700-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gorąca czekolada bez cukru

Przygotowanie

  • Mleko razem z wodą podgrzewamy w garnuszku.
  • Do mleka dodajemy pastę kokosową i kakao.
  • Podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia masła.
  • Przelewamy do filiżanki.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Pastę kokosową możemy przygotować sami miksując malakserem wiórki kokosowe na „masło”. Jeżeli wiórki nie chcą się zmielić, należy dodawać po łyżce oleju kokosowego nierafinowanego do momentu, aż masa przestanie stawiać opór.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (100 ml)
  • Woda (100 ml)
  • Pasta kokosowa (20 g)
  • Kakao w proszku (15 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek - mały

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl (shake) bananowy z żółtkami

Banana obrać wrzucić do blendera Dodać 2 żółtka Wycisnąć sok z cytryny Włączyć blender Miksować 15 sek.

WIĘCEJ >

Koktajl cytrynowy z mlekiem roślinnym

W blenderze kielichowym umieszczamy mleko kokosowe, dodajemy śmietankę, sok z cytryny, olej kokosowy Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji Przelewamy do szklanki i podajemy od razu

WIĘCEJ >

Koktajl jagodowy

Myjemy szpinak Imbir myjemy i obieramy Do blendera wkładamy mrożone jagody, szpinak i imbir Do składników wlewamy 2 szklanki wody Wszystko blendujemy

WIĘCEJ >

Shake pomarańczowo – imbirowy

Pomarańczę obrać i podzielić na mniejsze kawałki Imbir obrać i posiekać nożem Oba składniki wrzucić do blendera kielichowego Zalać wodą kokosową Dodać miód Miksować 15 sekund 

WIĘCEJ >