fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gorąca czekolada bez cukru

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9f2df1cd-ef53-48b3-a1be-a08bf00a1700-1

Gorąca czekolada bez cukru

Przygotowanie

  • Mleko razem z wodą podgrzewamy w garnuszku.
  • Do mleka dodajemy pastę kokosową i kakao.
  • Podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia masła.
  • Przelewamy do filiżanki.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

Pastę kokosową możemy przygotować sami miksując malakserem wiórki kokosowe na „masło”. Jeżeli wiórki nie chcą się zmielić, należy dodawać po łyżce oleju kokosowego nierafinowanego do momentu aż masa przestanie stawiać opór.

Jeżeli lubimy, możemy dodać szczyptę cynamonu lub chilli, ewentualnie dosłodzić miodem.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 łyżeczki pasty kokosowej (20 g)
  • 100 ml gęstego mleka kokosowego 
  • 3 łyżeczki surowego kakao (15 g)
  • 50 – 100 ml wody (w zależności od preferowanej konsystencji)

Potrzebny sprzęt

Garnek - mały
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl truskawkowo-bananowy na zimno

Obieramy banana Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze Blendujemy

WIĘCEJ >

Koktajl z ananasa

Wszystkie składniki wrzucamy do blendera kielichowego Miksujemy na gładko

WIĘCEJ >

Francuski pâté z kurzej wątróbki

Poprzedniego wieczoru oprawiamy wątróbkę i zostawiamy na noc w lodówce w mleku kokosowym. Następnego dnia dokładnie osuszamy wątróbkę ręcznikiem papierowym. Smażymy boczek na patelni, aż będzie chrupiący i przekładamy na talerz. Na wytopionym tłuszczu smażymy…

WIĘCEJ >

Zielone smoothie na trawienie

Wszystkie składniki miksujemy na gładko

WIĘCEJ >