logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gorąca czekolada bez cukru

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9f2df1cd-ef53-48b3-a1be-a08bf00a1700

Gorąca czekolada bez cukru

Przygotowanie

  • Mleko razem z wodą podgrzewamy w garnuszku.
  • Do mleka dodajemy pastę kokosową i kakao.
  • Podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia masła.
  • Przelewamy do filiżanki.

Uwagi

Pastę kokosową możemy przygotować sami miksując silnym malakserem wiórki kokosowe na „masło”. Jeżeli wiórki nie chcą się zmielić, należy dodawać po łyżce oleju kokosowego nierafinowanego, aż masa przestanie stawiać opór. Jeżeli lubimy, możemy dodać szczyptę cynamonu lub chilli, ewentualnie dosłodzić miodem.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 20 g pasty kokosowej
  • 100 ml gęstego mleka kokosowego 
  • 15 g surowego kakao
  • 50 – 100 ml wody (w zależności od preferowanej konsystencji)

Potrzebny sprzęt

Garnek - mały
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Smoothie jagodowo – bananowe

Banany, świeże lub mrożone jagody, nasiona chia, miód, (opcjonalnie Macę i Ashwagandhę) miksujemy na gładki krem Przelewamy do miseczki i (…)

WIĘCEJ >

Lemoniada bazyliowa

Jedną szklankę wody podgrzewamy i w niej rozpuszczamy cukier. Taki syrop odstawiamy, żeby się ostudził. Następnie blendujemy wszystkie składniki i (…)

WIĘCEJ >

Shake gruszkowo – imbirowy

Gruszkę kroimy w mniejsze kawałki Imbir obieramy Mleko, imbir, gruszkę umieszczamy w blenderze kielichowym Miksujemy przez 30 sekund 

WIĘCEJ >

Kombucha

Przygotowujemy duży słoik i wsypujemy do niego herbatę Zalewamy herbatę wrzątkiem Dodajemy cukier i mieszamy Czekamy aż ostygnie Dodajemy grzybka (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl