Gorąca czekolada bez cukru
Gorąca czekolada bez cukru
Przygotowanie
- Mleko razem z wodą podgrzewamy w garnuszku.
- Do mleka dodajemy pastę kokosową i kakao.
- Podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia masła.
- Przelewamy do filiżanki.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Pastę kokosową możemy przygotować sami miksując malakserem wiórki kokosowe na „masło”. Jeżeli wiórki nie chcą się zmielić, należy dodawać po łyżce oleju kokosowego nierafinowanego do momentu, aż masa przestanie stawiać opór.
Autor
Lista składników
- Mleko kokosowe (100 ml)
- Woda (100 ml)
- Pasta kokosowa (20 g)
- Kakao w proszku (15 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Koktajl truskawkowo-bananowy na zimno
Obieramy banana Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze Blendujemy
WIĘCEJ >Zielone smoothie mocy
Pomarańcze obieramy na cząstki i usuwamy pestki. Wraz z bananami i szpinakiem blendujemy wszystko na gładki koktajl.
WIĘCEJ >Smoothie jagodowo – bananowe ze śmietanką kokosową
Wszystkie składniki wkładamy do wysokoobrotowego blendera i miksujemy przez około 1 minutę na idealnie gładką masę. Można przystroić granatem i suszonymi płatkami kokosa
WIĘCEJ >