fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gorąca czekolada bez cukru

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9f2df1cd-ef53-48b3-a1be-a08bf00a1700-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gorąca czekolada bez cukru

Przygotowanie

  • Mleko razem z wodą podgrzewamy w garnuszku.
  • Do mleka dodajemy pastę kokosową i kakao.
  • Podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia masła.
  • Przelewamy do filiżanki.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji.

Uwagi

Pastę kokosową możemy przygotować sami miksując malakserem wiórki kokosowe na „masło”. Jeżeli wiórki nie chcą się zmielić, należy dodawać po łyżce oleju kokosowego nierafinowanego do momentu aż masa przestanie stawiać opór.

Jeżeli lubimy, możemy dodać szczyptę cynamonu lub chilli, ewentualnie dosłodzić miodem.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 łyżeczki pasty kokosowej (20 g)
  • 100 ml gęstego mleka kokosowego 
  • 3 łyżeczki surowego kakao (15 g)
  • 50 – 100 ml wody (w zależności od preferowanej konsystencji)

Potrzebny sprzęt

Garnek - mały

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zielony koktajl z rukolą

Wszystkie składniki zmiksować w blenderze

WIĘCEJ >

Koktajl (shake) bananowy z żółtkami

Banana obrać wrzucić do blendera Dodać 2 żółtka Wycisnąć sok z cytryny Włączyć blender Miksować 15 sek.

WIĘCEJ >

Koktajl z masłem orzechowym

Do blendera kielichowego wlewamy wodę Dodajemy śmietankę kokosową, masło orzechowe i kostki lodu Całość miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji Przelewamy do dwóch szklanek Podajemy od razu

WIĘCEJ >

Kremowy, cynamonowy koktajl

W blenderze kielichowym umieszczamy mleko kokosowe, miód, cynamon i wanilię Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji Przelewamy do dwóch szklanek Podajemy od razu

WIĘCEJ >