Gotowana kasza jaglana
Gotowana kasza jaglana
Przygotowanie
- Przed gotowaniem prażymy kaszę na suchej patelni, aby pozbyć ją gorzkiego posmaku (lub sparzamy wrzątkiem)
- Następnie wysypujemy kaszę do garnka, dolewamy wodę, dodajemy przyprawy (sól) i gotujemy pod przykryciem jeszcze przez ok. 10 minut, od momentu, kiedy zacznie wrzeć
- Po ugotowaniu czekamy ok. 5 minut, aż kasza wchłonie całą wodę
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia dań z kaszą jaglaną.
Autor
Lista składników
- Woda (500 ml)
- Kasza jaglana (140 g)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.