fbpx
logo
Szukaj
open close

Gotowana kasza jaglana

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c192e1fc1-5e38-4f62-b232-45b2af1e392e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gotowana kasza jaglana

Przygotowanie

  • Przed gotowaniem prażymy kaszę na suchej patelni, aby pozbyć ją gorzkiego posmaku (lub sparzamy wrzątkiem)
  • Następnie wysypujemy kaszę do garnka, dolewamy wodę, dodajemy przyprawy (sól) i gotujemy pod przykryciem jeszcze przez ok. 10 minut, od momentu, kiedy zacznie wrzeć
  • Po ugotowaniu czekamy ok. 5 minut, aż kasza wchłonie całą wodę

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia dań z kaszą jaglaną.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (500 ml)
  • Kasza jaglana (140 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Kasza jaglana z borówkami i siemieniem lnianym

Kasze gotujemy wg instrukcji na opakowaniu Laski wanilii przecinamy wzdłuż na pół, wydłubujemy ziarna i rozgniatamy w moździerzu na pył (…)

WIĘCEJ >

Brokuły, dynia, kasza jaglana

Dynię obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 20-25 minut Kaszę gotujemy wg instrukcji na (…)

WIĘCEJ >

Cukinie faszerowane kaszą jaglaną i mięsem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Cukinię kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy pestki Następnie nacinamy cukinię dookoła na (…)

WIĘCEJ >

Migdałowa kasza jaglana z truskawkami

Kaszę jaglaną gotujemy w osolonej wodzie, w proporcji 1:4. Ugotowaną i wystudzoną kaszę miksujemy wraz z masłem migdałowym, daktylami i (…)

WIĘCEJ >

Karkówka z jabłkami karmelizowanymi z kaszą jaglaną zasmażaną z boczkiem

Karkówkę rozbijamy tłuczkiem do mięsa (a najlepiej sztekerem) Lekko solimy i pieprzymy Kaszę jaglaną gotujemy we wrzącej osolonej wodzie i odcedzamy (…)

WIĘCEJ >