fbpx
logo
Szukaj
open close

Gotowana kasza jaglana

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c192e1fc1-5e38-4f62-b232-45b2af1e392e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gotowana kasza jaglana

Przygotowanie

  • Przed gotowaniem prażymy kaszę na suchej patelni, aby pozbyć ją gorzkiego posmaku (lub sparzamy wrzątkiem)
  • Następnie wysypujemy kaszę do garnka, dolewamy wodę, dodajemy przyprawy (sól) i gotujemy pod przykryciem jeszcze przez ok. 10 minut, od momentu, kiedy zacznie wrzeć
  • Po ugotowaniu czekamy ok. 5 minut, aż kasza wchłonie całą wodę

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia dań z kaszą jaglaną.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (500 ml)
  • Kasza jaglana (140 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kokosowa polewa czekoladowo-orzechowa

Do rondla wkładamy tłuszcz, dodajemy połamaną na kawałki czekoladę i podgrzewamy cały czas mieszając, do momentu, aż się rozpuści Następnie odkładamy rondle do ostygnięcia Dodajemy cukier i przyprawy (wanilię, z której wydłubujemy nasiona), wlewamy mleko…

WIĘCEJ >

Gotowana pierś kaczki

Kaczkę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do momentu, aż przestanie być surowa)

WIĘCEJ >

Chrzan, żurawina, chrzan z żurawiną

Chrzan kokosowy: Chrzan obieramy obieraczką do warzyw Obrany chrzan trzemy na tarce na drobnych oczkach Dodajemy sok wyciśniętej cytryny Dodajemy mleko kokosowe Miksujemy blenderem ręcznym na gładką konsystencję Wkładamy w czysty, suchy słoik i zakręcamy –…

WIĘCEJ >