Kasza jaglana z borówkami i siemieniem lnianym
Kasza jaglana z borówkami i siemieniem lnianym
Przygotowanie
- Kasze gotujemy wg instrukcji na opakowaniu
- Laski wanilii przecinamy wzdłuż na pół, wydłubujemy ziarna i rozgniatamy w moździerzu na pył
- W blenderze umieszczamy wszystkie składniki (poza borówkami i orzechami) i dokładnie blendujemy na gładki krem
- Następnie przelewamy krem do misek (lub innych naczyń), posypujemy borówkami i siemieniem lnianym
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań jaglanych.
Autor
Lista składników
- Borówka (150 g)
- Kasza jaglana (120 g)
- Masło migdałowe (80 g)
- Ksylitol (10 g)
- Siemię lniane (10 g)
- Wanilia – laska (6 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.