Gotowana pierś kaczki
Gotowana pierś kaczki
Przygotowanie
- Kaczkę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do momentu, aż przestanie być surowa)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kaczki.
Autor
Lista składników
- Kurczak pierś (100 g)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Pieczarki z czosnkiem
Grzyby dokładnie oczyszczamy Czosnek obieramy i drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty Dolewamy sok z cytryny, mieszamy i podsmażamy przez ok. 1 minutę Dodajemy grzyby i podsmażamy…
WIĘCEJ >Kukurydza z grilla
Zieleninę siekamy i przenosimy do miski Dodajemy tłuszcz, chrzan oraz pieprz i dokładnie mieszamy Z folii aluminiowej wycinamy kwadraty takiej wielkości, aby zawinąć w nie kukurydzę Na środku każdego kwadratu folii kładziemy kolbę, smarujemy równomiernie…
WIĘCEJ >Owsianka z malinami
Do rondla wsypujemy płatki, dolewamy mleko i gotujemy przez ok. 5-6 minut (w razie potrzeby dolewamy wodę) Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i gotujemy przez ok. 1-2 minuty
WIĘCEJ >Domowy dżem z agarem
Owoce oczyszczamy, a następnie umieszczamy na patelni i podgrzewamy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji Dolewamy wrzątek, dodajemy słodzik i mieszamy do momentu rozpuszczenia się Dodajemy agar i ponownie mieszamy do momentu, aż się dokładnie rozpuści…
WIĘCEJ >