Gotowana pierś kaczki
Gotowana pierś kaczki
Przygotowanie
- Kaczkę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do momentu, aż przestanie być surowa)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia kaczki.
Autor
Lista składników
- Kurczak pierś (100 g)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Bagietka z mozzarellą
Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Bagietkę kroimy wzdłuż na pół Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier kładziemy obie połówki bagietki i posypujemy serem Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 10-15 minut
WIĘCEJ >Frankfurterki, parówki, ser
Parówki i frankfurterki parzymy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut Ser kroimy na kawałki Na talerzu układamy wszystkie składniki
WIĘCEJ >Toskańska zupa fasolowa
Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Boczek kroimy w cienkie paski Kapustę siekamy Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem oraz boczek i podsmażamy przez ok. 5…
WIĘCEJ >Śliwki pod pierzynką
Śliwki kroimy na ćwiartki (pestki usuwamy) i przenosimy do misek Na wierzch nakładamy śmietanę
WIĘCEJ >