fbpx
logo
Szukaj
open close

Gotowane marchewki z bazylią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c35440a41-349b-4012-ac4f-f110cf34af03
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gotowane marchewki z bazylią

Przygotowanie

  • Marchewki obieramy, odcinamy końcówki i kroimy w plasterki
  • Następnie gotujemy marchewki we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości), po czym odcedzamy
  • Marchewki przenosimy na półmisek i skrapiamy sokiem z cytryny oraz posypujemy przyprawami

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z marchewkami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 3
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Marchew (360 g)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Bazylia suszona (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sałatka z serem pleśniowym lazur

Sałatę targamy na kawałki, dodajemy pokrojoną w kostkę rzodkiewkę i pomidora Dodajemy pokrojony ser lazur, polewamy oliwą i octem Podajemy

WIĘCEJ >

Pieczony kurczak z anchois

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Anchois i zieleninę drobno siekamy Ser kroimy w plasterki Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Na patelni rozgrzewamy połowę tłuszczu Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 2…

WIĘCEJ >

Wysoko błonnikowe hamburgery

Do miski wkładamy mięso, dodajemy mąkę (przesiewamy przez sitko) i wszystkie przyprawy, wybijamy jaja i całość dokładnie mieszamy Masę dzielimy na ilość porcji podanej w przepisie i formujemy burgery o grubości ok. 1 cm Na…

WIĘCEJ >

Nadziewane roladki wołowe

Mięso kroimy w plastry, a następnie tłuczemy tak, aby każdy kawałek był jednakowej grubości Każdy kawałek mięsa posypujemy z obu stron przyprawami (pieprzem) Cebulę z czosnkiem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski Zieleninę drobno…

WIĘCEJ >