fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Grillowana kapusta chińska

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c40242312-7978-49de-8cf6-b05965db55ea
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Grillowana kapusta chińska

Przygotowanie

  • Płuczemy kapusty chińskie i osuszamy
  • Na patelni grillowej rozgrzewamy masło ghee
  • Umieszczamy kapusty na patelni i grillujemy 2-3 minuty z każdej strony
  • Usmażone kapusty wykładamy na talerz i posypujemy sezamem

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Kapustę możesz przygotować na różne sposoby – zajrzyj w powiązane przepisy.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 3
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 kapusty chińskie (400 g)
  • 1 łyżeczka masła klarowanego Ghee (8 g)
  • 1 łyżeczka sezamu białego (5 g)

Potrzebny sprzęt

Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Granat

Granata kładziemy przeciętą stroną na dłoni Rękę z granatem wkładamy do miski/garnka i drewnianą łyżką uderzamy w skórę granatu, żeby powypadały z niego pestki Uderzamy tak długo, aż wypadną wszystkie pestki

WIĘCEJ >

Truskawki przekładane czekoladowym musem

Daktyle zalewamy wrzątkiem i namaczamy przez około 15 minut. Awokado obieramy ze skórki. Do kielicha blendera wrzucamy po kolei namoczone daktyle, karob, śmietankę kokosową (tylko ściętą część, która wydzieliła się po 24h stania w lodówce)…

WIĘCEJ >

Szynka wędzona z kiszonkami

Nakładamy na talerz kapustę Ogórki kroimy w paski i kładziemy obok kapusty Szynkę kładziemy obok warzyw Dekorujemy pomidorkami i liśćmi cykorii

WIĘCEJ >

Naleśniki samuraja

Wszystkie składniki mieszamy razem w misce (można użyć miksera, albo ręcznie wymieszać trzepaczką). Patelnię nasmarowujemy małą ilością masła i rozgrzewamy. Jedną ręką podnosimy patelnię z ognia, a drugą wylewamy na nią ciasto przy pomocy chochli….

WIĘCEJ >