fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Grillowana kapusta chińska

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c40242312-7978-49de-8cf6-b05965db55ea
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Grillowana kapusta chińska

Przygotowanie

  • Płuczemy kapusty chińskie i osuszamy
  • Na patelni grillowej rozgrzewamy masło ghee
  • Umieszczamy kapusty na patelni i grillujemy 2-3 minuty z każdej strony
  • Usmażone kapusty wykładamy na talerz i posypujemy sezamem

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Kapustę możesz przygotować na różne sposoby – zajrzyj w powiązane przepisy.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 3
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 kapusty chińskie (400 g)
  • 1 łyżeczka masła klarowanego Ghee (8 g)
  • 1 łyżeczka sezamu białego (5 g)

Potrzebny sprzęt

Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Komosanka z mlekiem roślinnym z jabłkiem, orzechami włoskimi i cynamonem

Komosę ryżową gotujemy w mleku do miękkości (jeśli płyn odparuje, można dolać wody) Po ostudzeniu dodajemy pokrojone w dowolny sposób jabłko, posiekane orzechy Posypujemy wierzch komosanki cynamonem i podajemy

WIĘCEJ >

Dip ziołowy

Awokado wydłubujemy łyżeczką ze skórki Miąższ przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, skórę i pestkę wyrzucamy Dodajemy koperek, szczypiorek i miętę oraz sok wyciśnięty z 1 cytryny Blendujemy na gładki dip Doprawiamy solą

WIĘCEJ >

Sałatka jesienna z granatem

Rozgrzewamy piekarnik do 200°C Wykładamy papier do pieczenia na blachę Wykładamy na blachę dynię, skrapiamy oliwą, dodajemy sól i pieprz Pieczemy około 40 minut, aż do miękkości Gotujemy komosę ryżową Do dużej miski dajemy komosę,…

WIĘCEJ >

Ciasto pomarańczowe z czekoladą

Ciasto: Piekarnik ustawiamy na 190 st. C Pomarańcze myjemy szczoteczką pod bieżącą wodą Wkładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą Gotujemy 10 min Następnie wyjmujemy i hartujemy, czyli wrzucamy do zimnej wody Po 5 min obieramy…

WIĘCEJ >