Grillowana kapusta chińska
Grillowana kapusta chińska
Przygotowanie
- Płuczemy kapusty chińskie i osuszamy
- Na patelni grillowej rozgrzewamy masło ghee
- Umieszczamy kapusty na patelni i grillujemy 2-3 minuty z każdej strony
- Usmażone kapusty wykładamy na talerz i posypujemy sezamem
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.
Uwagi
Kapustę możesz przygotować na różne sposoby – zajrzyj w powiązane przepisy.
Autor
Lista składników
- 2 kapusty chińskie (400 g)
- 1 łyżeczka masła klarowanego Ghee (8 g)
- 1 łyżeczka sezamu białego (5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Truskawki przekładane czekoladowym musem
Daktyle zalewamy wrzątkiem i namaczamy przez około 15 minut. Awokado obieramy ze skórki. Do kielicha blendera wrzucamy po kolei namoczone daktyle, karob, śmietankę kokosową (tylko ściętą część, która wydzieliła się po 24h stania w lodówce)…
WIĘCEJ >Szynka wędzona z kiszonkami
Nakładamy na talerz kapustę Ogórki kroimy w paski i kładziemy obok kapusty Szynkę kładziemy obok warzyw Dekorujemy pomidorkami i liśćmi cykorii
WIĘCEJ >Naleśniki samuraja
Wszystkie składniki mieszamy razem w misce (można użyć miksera, albo ręcznie wymieszać trzepaczką). Patelnię nasmarowujemy małą ilością masła i rozgrzewamy. Jedną ręką podnosimy patelnię z ognia, a drugą wylewamy na nią ciasto przy pomocy chochli….
WIĘCEJ >