fbpx
logo
Szukaj
open close

Grillowany łosoś na wstążkach z marchwi

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca5e87ab9-8d11-4b48-90cb-b4e64f7d4f96
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Grillowany łosoś na wstążkach z marchwi

Przygotowanie

  • Grill rozgrzewamy i pozostawiamy na ok. 10-15 minut
  • Rybę oczyszczamy, osuszamy ręcznikiem papierowym i posypujemy przyprawami (solą i pieprzem)
  • Grill smarujemy tłuszczem (olejem)
  • Na grill kładziemy rybę skórą do góry i grillujemy przez ok. 5-6 minut
  • Następnie obracamy rybę na drugą stronę i grillujemy jeszcze przez ok. 3-4 minuty
  • Marchewki obieramy i „kroimy” obieraczką tak, aby powstały wstążki, po czym przenosimy do miski
  • Do miski z marchewką dodajemy tłuszcz (oliwę), przyprawy (sól) oraz posiekaną zieleninę i całość dokładnie mieszamy
  • Na talerze nakładamy wstążki marchewki, a na wierzch kładziemy łososia

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z łososiem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Łosoś atlantycki (świeży) (360 g)
  • Makaron Tagliatelle (240 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (12 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Grill, Miska, Obieraczka do warzyw, Ręcznik papierowy, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Piccata z kurczaka

Mięso rozbijamy na grubość ok. 5-6 mm i oprószamy przyprawami (solą i pieprzem) Do miski wsypujemy mąkę i obtaczamy w niej mięso z każdej strony Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso i smażymy przez ok….

WIĘCEJ >

Polędwiczki wieprzowe z wędzoną papryką

Mięso kroimy na małe kawałki, dodajemy ocet jabłkowy, sól i paprykę wędzoną. Zamarynowane mięso wstawiamy do lodówki na pół godziny (a najlepiej na kilka godzin). Na maśle smażymy pokrojoną cienko marchewkę (można do tego użyć…

WIĘCEJ >

Pieczona dynia

Kroimy dynię na pół Wydłubujemy łyżką pestki Kroimy dynię w plastry Kładziemy na blachę (można blachę wyłożyć papierem pergaminowym jeśli nie chce się używać oleju) Polewamy oliwą i sypiemy solą Piekarnik nastawiamy na 200 st…

WIĘCEJ >

Pyry z gzikiem (ziemniaki z twarogiem)

Ziemniaki obieramy, kroimy w cząstki, lub na ćwiartki Zalewamy gorącą wodą, lekko solimy i gotujemy do miękkości (około 25 min) Do miski wkładamy twaróg Dodajemy śmietanę Siekamy szczypiorek i dodajemy Lekko solimy i pieprzymy Mieszamy…

WIĘCEJ >