fbpx
logo
Szukaj
open close

Grillowany łosoś na wstążkach z marchwi

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-28
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Grillowany łosoś na wstążkach z marchwi

Przygotowanie

  • Grill rozgrzewamy i pozostawiamy na ok. 10-15 minut
  • Rybę oczyszczamy, osuszamy ręcznikiem papierowym i posypujemy przyprawami (solą i pieprzem)
  • Grill smarujemy tłuszczem (olejem)
  • Na grill kładziemy rybę skórą do góry i grillujemy przez ok. 5-6 minut
  • Następnie obracamy rybę na drugą stronę i grillujemy jeszcze przez ok. 3-4 minuty
  • Marchewki obieramy i „kroimy” obieraczką tak, aby powstały wstążki, po czym przenosimy do miski
  • Do miski z marchewką dodajemy tłuszcz (oliwę), przyprawy (sól) oraz posiekaną zieleninę i całość dokładnie mieszamy
  • Na talerze nakładamy wstążki marchewki, a na wierzch kładziemy łososia

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z łososiem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Marchew (450 g)
  • Łosoś atlantycki (świeży) (360 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (12 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Grill, Miska, Obieraczka do warzyw, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zupa wędzona

Boczek lub pachwinę kroimy w plasterki i zalewamy passatą pomidorową w garnku Gotujemy boczek na małym ogniu. Możemy dolać szklankę wody W tym czasie kroimy drobno warzywa. Dodajemy je do garnka razem z przyprawami Wszystko…

WIĘCEJ >

Pieczona dynia

Kroimy dynię na pół Wydłubujemy łyżką pestki Kroimy dynię w plastry Kładziemy na blachę (można blachę wyłożyć papierem pergaminowym jeśli nie chce się używać oleju) Polewamy oliwą i sypiemy solą Piekarnik nastawiamy na 200 st…

WIĘCEJ >

Frittata warzywna

Pomidora kroimy w kostkę Zieleninę drobno siekamy Ser kroimy na kawałki (lub ścieramy na grubych oczkach tarki) Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Do miski wybijamy jaja, dolewamy odrobinę wody i ubijamy Pomidora, oliwki,…

WIĘCEJ >

Fajita z pieczonego kurczaka

Jedno udko z kurczaka powinno ważyć ok. 85 g Papryki kroimy w paski o szerokości ok. 1 cm (gniazda nasienne usuwamy) Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem (olejem) Do naczynia…

WIĘCEJ >