fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka z łososiem i pomidorkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca3de8a0c-8b1e-407e-b939-757afe15f2b0
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka z łososiem i pomidorkami

Przygotowanie

  • Na patelnię wlewamy wodę i zagotowujemy
  • Zmniejszamy ogień, kładziemy rybę i dusimy pod przykryciem przez ok. 10 minut, a następnie rybę odsączamy
  • Do rondla wsypujemy przyprawy (kmin rzymski, imbir i chili) i podgrzewamy przez ok. 1-2 minuty, potrząsając naczyniem
  • Następnie ściągamy rondel z kuchenki i wsypujemy kuskus
  • Dodajemy tłuszcz (masło), dolewamy wrzącą wodę i mieszamy, a następnie przykrywamy rondel folią aluminiową i odkładamy na ok. 10 minut
  • Po tym czasie mieszamy kuskus widelcem i odkładamy jeszcze na ok. 5 minut
  • Następnie przenosimy kuskus do miski
  • Rybę rozdrabniamy i dodajemy do miski z kuskusem
  • Pomidorki kroimy na pół, dodajemy do miski z kuskusem i całość delikatnie mieszamy
  • Sałatkę nakładamy na talerze i posypujemy grubo posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Do tej sałatki możesz dodać więcej ulubionych warzyw np. zielonego ogórka.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Łosoś atlantycki (świeży) (400 g)
  • Woda (375 ml)
  • Kuskus (200 g)
  • Pomidor koktajlowy (100 g)
  • Mięta (świeża) (24 g)
  • Masło (15 g)
  • Kmin rzymski (3 g)
  • Imbir w proszku (3 g)
  • Chili w proszku (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Brokułowa sałatka z fetą

Gotujemy brokuła we wrzątku przez około 5-10 minut Przenosimy do miski do momentu ostygnięcia Ścieramy na tarce do jarzyn marchewkę (…)

WIĘCEJ >

Sałatka z serem pleśniowym lazur

Sałatę targamy na kawałki, dodajemy pokrojoną w kostkę rzodkiewkę i pomidora Dodajemy pokrojony ser lazur, polewamy oliwą i octem Podajemy

WIĘCEJ >

Meksykańska sałatka z kurczaka

Pierś z kurczaka gotujemy ok. 20-30 minut, a następnie po wystudzeniu kroimy w kostkę. Cebulę drobno siekamy. Papryki i pomidora (…)

WIĘCEJ >

Chrupiąca sałatka z czarną soczewicą

Soczewicę gotujemy al dente i przelewamy zimną wodą. Rzodkiewki kroimy w plasterki, ogórki kiszone w kosteczkę, sałatę rwiemy na drobne (…)

WIĘCEJ >

Sałatka kalafiorowo – ziemniaczana

Ziemniaki obieramy, kroimy na ćwiartki Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości (około 25 min) Kalafiora rozdzielamy na „róże” Wrzucamy kalafiora (…)

WIĘCEJ >