fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z łososiem i pomidorkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca3de8a0c-8b1e-407e-b939-757afe15f2b0
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka z łososiem i pomidorkami

Przygotowanie

  • Na patelnię wlewamy wodę i zagotowujemy
  • Zmniejszamy ogień, kładziemy rybę i dusimy pod przykryciem przez ok. 10 minut, a następnie rybę odsączamy
  • Do rondla wsypujemy przyprawy (kmin rzymski, imbir i chili) i podgrzewamy przez ok. 1-2 minuty, potrząsając naczyniem
  • Następnie ściągamy rondel z kuchenki i wsypujemy kuskus
  • Dodajemy tłuszcz (masło), dolewamy wrzącą wodę i mieszamy, a następnie przykrywamy rondel folią aluminiową i odkładamy na ok. 10 minut
  • Po tym czasie mieszamy kuskus widelcem i odkładamy jeszcze na ok. 5 minut
  • Następnie przenosimy kuskus do miski
  • Rybę rozdrabniamy i dodajemy do miski z kuskusem
  • Pomidorki kroimy na pół, dodajemy do miski z kuskusem i całość delikatnie mieszamy
  • Sałatkę nakładamy na talerze i posypujemy grubo posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Do tej sałatki możesz dodać więcej ulubionych warzyw np. zielonego ogórka.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Łosoś atlantycki (świeży) (400 g)
  • Woda (375 ml)
  • Kuskus (200 g)
  • Pomidor koktajlowy (100 g)
  • Mięta (świeża) (24 g)
  • Kolendra (świeża) (24 g)
  • Masło (15 g)
  • Kmin rzymski (3 g)
  • Imbir w proszku (3 g)
  • Chili w proszku (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bakłażan w sosie koperkowym

Bakłażana kroimy w plasterki Rozgrzewamy masło na patelni Kawałki bakłażana podsmażamy kilka minut, następnie podlewamy wodą i dusimy (w razie potrzeby dolewamy więcej wody) Mleko kokosowe mieszamy w misce z żółtkami Koperek kroimy drobno i…

WIĘCEJ >

Krupnik gryczany (wegański / wegetariański)

Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić w paski lub kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę Zasmażamy 2 min Dodajemy warzywa Zasmażamy 5 min Wlewamy rosół i zaczynamy…

WIĘCEJ >

Smoothie czekoladowe z bananem i gruszką

Za pomocą blendera miksujemy jednego banana, gruszkę, daktyle, kakao/karob z mlekiem kokosowym Koktajl przelewamy do miseczki i dodajemy ulubione składniki: pokrojonego banana, wiórki kokosowe, orzechy i nasiona chia

WIĘCEJ >

Naleśniki trzy sery

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min, żeby ciasto…

WIĘCEJ >