fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z łososiem i pomidorkami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-233
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka z łososiem i pomidorkami

Przygotowanie

  • Na patelnię wlewamy wodę i zagotowujemy
  • Zmniejszamy ogień, kładziemy rybę i dusimy pod przykryciem przez ok. 10 minut, a następnie rybę odsączamy
  • Do rondla wsypujemy przyprawy (kmin rzymski, imbir i chili) i podgrzewamy przez ok. 1-2 minuty, potrząsając naczyniem
  • Następnie ściągamy rondel z kuchenki i wsypujemy kuskus
  • Dodajemy tłuszcz (masło), dolewamy wrzącą wodę i mieszamy, a następnie przykrywamy rondel folią aluminiową i odkładamy na ok. 10 minut
  • Po tym czasie mieszamy kuskus widelcem i odkładamy jeszcze na ok. 5 minut
  • Następnie przenosimy kuskus do miski
  • Rybę rozdrabniamy i dodajemy do miski z kuskusem
  • Pomidorki kroimy na pół, dodajemy do miski z kuskusem i całość delikatnie mieszamy
  • Sałatkę nakładamy na talerze i posypujemy grubo posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Łosoś atlantycki (świeży) (400 g)
  • Woda (375 ml)
  • Kuskus (200 g)
  • Pomidor koktajlowy (100 g)
  • Mięta (świeża) (24 g)
  • Kolendra (świeża) (24 g)
  • Masło (15 g)
  • Kmin rzymski (3 g)
  • Imbir w proszku (3 g)
  • Chili w proszku (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gotowane parówki z sałatką z ogórków kiszonych, pora i pomidorów

Parówki włożyć do wrzącej wody i zminimalizować płomień, parzyć 5 min Por przekroić wzdłuż, przepłukać pod bieżąca wodą, pokroić w cienkie półksiężyce i wrzucić do miski Ogórek kiszony pokroić w kostkę Z jabłka usunąć gniazdo…

WIĘCEJ >

Letnia zupa warzywna z groszkiem

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Marchew obieramy i kroimy w plastry Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy marchew, wlewamy bulion i…

WIĘCEJ >

Rosół drobiowy

Kurę wkładamy do garnka, zalewamy wodą i moczymy przez ok. 2 godz. W osobnym garnku zagotowujemy wodę Do wrzącej wody wkładamy kurę, zagotowujemy i wylewamy wodę Marchew, seler, pietruszkę oraz por obieramy i kroimy na…

WIĘCEJ >

Sałata z pieczoną kaczką, melonem i awokado

Pierś z kaczki kładziemy skórą do góry i nacinamy skórę nożem w kratkę Rozgrzać patelnię (najlepiej patelnię grillową) Na gorącą patelnię położyć kaczkę skórą w dół Smażyć około 6-7 minut z każdej strony na średnim ogniu…

WIĘCEJ >