fbpx
logo
Szukaj
open close

Grochówka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0de42f08-3eb0-453d-9a86-a2297533ea22
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Grochówka

Przygotowanie

  • Groch płuczemy i przesypujemy do garnka
  • Do garnka dolewamy wodę, dodajemy mięso i zagotowujemy
  • Następnie przykrywamy pokrywką, zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 2 godz.
  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Seler kroimy w kostkę
  • Marchewki obieramy i kroimy w kostkę
  • Po 2 godz. z garnka wyciągamy mięso i oddzielamy od kości, po czym dodajemy mięso z powrotem do garnka
  • Do garnka dodajemy przygotowane warzywa, mąkę i przyprawy, mieszamy, przykrywamy i dusimy przez ok. 2 godz., co jakiś czas mieszając

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Woda (1900 ml)
  • Wołowina szponder (680 g)
  • Groch – ziarno (400 g)
  • Cebula (150 g)
  • Marchew (100 g)
  • Mąka kokosowa (65 g)
  • Czosnek (50 g)
  • Seler naciowy (45 g)
  • Sól kłodawska (4.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Majeranek suszony (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek - duży, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Makaron z czarnej rzepy i kalarepy w sosie rydzowym (na wywarze kostnym)

Kalarepę i rzepę obieramy i trzemy na tarce spiralnej (spiromacie) Jeśli nie mamy spiromatu, kroimy w cienkie jak najbardziej skośne plastry a potem plastry kroimy w cienkie paski jak makaron Rydze oczyszczamy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Rosół z jajkiem i makaronem warzywnym

Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Rzodkiew przepuszczamy przez spiromat (jeśli nie mamy spiromatu – kroimy rzodkiew wzdłuż na plastry, a następnie wzdłuż na paski) W garnku podgrzewamy rosół…

WIĘCEJ >

Zupa szparagowa (wegańska / wegetariańska)

Szparagi obieramy, kroimy w małe kawałki i gotujemy łupiny w rosole przez 15 min Przecedzamy wywar Do gotowego wywaru dodajemy szparagi  Wyciskamy sok z cytryny Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i…

WIĘCEJ >

Kurczak w białym chilli na rosole

Ustawić piekarnik na 170 st. C z opcją grzania z góry i dołu. Posiekać cebulę i selera, a paprykę pokroić na plasterki. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posolić i podsmażyć na średnim ogniu do…

WIĘCEJ >