fbpx
logo
Szukaj
open close

Witaminowa zupa z pieczarkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c01b69788-d8ae-4b59-bc11-e6b56041582e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Witaminowa zupa z pieczarkami

Przygotowanie

  • Boćwinę, szpinak i rukolę kroimy na paski
  • Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry
  • Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę
  • Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy wszystkie warzywa i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dolewamy bulion, doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 25 minut (do miękkości ziemniaków)
  • Wyłączamy kuchenkę, dodajemy śmietankę oraz przyprawy i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup.

Opcjonalnie możesz dodać do zupy papryczkę chili.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (1250 ml)
  • Szpinak (800 g)
  • Liść buraka (boćwina) (500 g)
  • Rukola (500 g)
  • Pieczarka (świeża) (300 g)
  • Ziemniak (300 g)
  • Cebula (250 g)
  • Śmietana sojowa (120 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Bagietka z szynką, serem, sałatą i papryką

Bagietkę kroimy wzdłuż na pół Obie połówki bagietki smarujemy tłuszczem Paprykę kroimy w paski Na jedną połówkę układamy wszystkie składniki, posypujemy przyprawami i przykrywamy drugą połówką bagietki

WIĘCEJ >

Owsianka z brzoskwinią i migdałami

Do garnka wsypujemy płatki oraz cukier, dolewamy mleko i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 15 minut (do miękkości płatków) Brzoskwinię kroimy w kostkę (pestkę usuwamy) Owsiankę przenosimy do misek, a…

WIĘCEJ >

Kurczak pieczony w ziołach

Zieleninę drobno siekamy Czosnek obieramy i drobno siekamy Cytrynę kroimy na pół Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Do miski wlewamy 3/4 ilości tłuszczu, dodajemy zieleninę oraz czosnek i dokładnie mieszamy Delikatnie podnosimy skórę…

WIĘCEJ >

Ryż z kurczakiem w sosie pomidorowym

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 2-3 minuty z każdej strony (na lekko złotawy kolor) Cebulę obieramy i drobno siekamy Mięso przenosimy na talerz…

WIĘCEJ >