fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Witaminowa zupa z pieczarkami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-130
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Witaminowa zupa z pieczarkami

Przygotowanie

  • Boćwinę, szpinak i rukolę kroimy na paski
  • Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry
  • Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę
  • Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy wszystkie warzywa i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dolewamy bulion, doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 25 minut (do miękkości ziemniaków)
  • Wyłączamy kuchenkę, dodajemy śmietankę oraz przyprawy i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (1250 ml)
  • Szpinak (800 g)
  • Liść buraka (boćwina) (500 g)
  • Rukola (500 g)
  • Pieczarka (świeża) (300 g)
  • Ziemniak (300 g)
  • Cebula (250 g)
  • Śmietanka sojowa (120 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szpinakowe curry z indyka z ryżem z kalafiora

Indyka kroimy w paseczki Świeży szpinak myjmy i osuszamy na sicie, mrożony wyjmujemy kilka godzin wcześniej z zamrażarki Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Paprykę kroimy w paseczki Imbir obieramy i drobno kroimy/siekamy…

WIĘCEJ >

Szaszłyki drobiowo-cukiniowe

Mięso kroimy w większą kostkę i przenosimy do miski Cukinię kroimy na plastry i przenosimy do miski Do miski wlewamy tłuszcz, dodajemy przyprawy i całość dokładnie mieszamy, tak aby każdy kawałek był równomiernie pokryty Mięso…

WIĘCEJ >

Śmietana z borówkami

Do miski nakładamy śmietanę i posypujemy borówkami

WIĘCEJ >

Wątróbka wieprzowa w pomarańczach

Cebulę obieramy i kroimy w piórka Pomarańcze obieramy i kroimy w cząstki Wątrobę kroimy pod jak największym skosem w cienkie plastry Rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu Kładziemy wątrobę i obsmażamy z każdej strony przez 1-2…

WIĘCEJ >