fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Witaminowa zupa z pieczarkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c01b69788-d8ae-4b59-bc11-e6b56041582e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Witaminowa zupa z pieczarkami

Przygotowanie

  • Boćwinę, szpinak i rukolę kroimy na paski
  • Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry
  • Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę
  • Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy wszystkie warzywa i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dolewamy bulion, doprowadzamy do wrzenia, a następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 25 minut (do miękkości ziemniaków)
  • Wyłączamy kuchenkę, dodajemy śmietankę oraz przyprawy i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych zup.

Opcjonalnie możesz dodać do zupy papryczkę chili.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion jarski (1250 ml)
  • Szpinak (800 g)
  • Liść buraka (boćwina) (500 g)
  • Rukola (500 g)
  • Pieczarka (świeża) (300 g)
  • Ziemniak (300 g)
  • Cebula (250 g)
  • Śmietanka sojowa (120 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa z cukinii

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Por kroimy w półksiężyce Cukinię kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z porem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy cukinię…

WIĘCEJ >

Zupa krem z topinamburu

Z warzyw i przypraw ugotować bulion warzywny. Do wywaru dodać pokrojonego pora i drobno pokrojony (wcześniej obrany) topinambur. Gotować około 20 minut. Zmiksować. 

WIĘCEJ >

Zupa grzybowa z pieczonym selerem

Grzyby zalewamy wodą i moczymy przez całą noc Następnego dnia podpiekamy cebule Warzywa obieramy i kroimy Do garnka wrzucamy cebule, seler ( oprócz jednego mniejszego), suszone grzyby (wraz z wodą ,w której się moczyły), lubczyk…

WIĘCEJ >

Wegetariański rosół

Marchewkę, pietruszkę i selera dokładnie szorujemy, nie obieramy i wkładamy do dużego garnka Umytą cebulę obieramy, łupiny przekładamy do garnka (dodadzą pięknego koloru), a wnętrze cebul kroimy na pół i każdą opalamy nad ogniem kuchenki do…

WIĘCEJ >