fbpx
logo
Szukaj
open close

Gryczanka z mlekiem roślinnym, truskawkami i bazylią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc4791e12-3404-4ce5-a6b6-65beb6c1845b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gryczanka z mlekiem roślinnym, truskawkami i bazylią

Przygotowanie

  • Kaszę gryczaną gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości
  • Następnie dolewamy mleko i dokładnie mieszamy
  • Truskawki kroimy na 4 części
  • Orzechy siekamy (jeśli są dodane w składnikach)
  • Gryczankę przenosimy do miski i posypujemy truskawkami, orzechami oraz bazylią

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia gryczanek.

Do sporządzenia tego przepisu możesz użyć dowolnego, roślinnego mleka.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (125 ml)
  • Truskawka (100 g)
  • Woda (60 ml)
  • Kasza gryczana niepalona (30 g)
  • Orzech włoski (8 g)
  • Bazylia (świeża) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Gryczanka z mlekiem roślinnym, jabłkiem, cynamonem i kakao

Kaszę gryczaną gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Następnie dolewamy mleko i dokładnie mieszamy Jabłko obieramy i ścieramy na grubych (…)

WIĘCEJ >

Gryczanka z mlekiem roślinnym i z orzechami włoskimi

Płatki gryczane gotujemy do miękkości w wodzie Wlewamy mleko Posypujemy orzechami włoskimi

WIĘCEJ >

Gryczanka z mlekiem roślinnym i z pestkami dyni

Płatki gryczane gotujemy do miękkości w wodzie Wlewamy mleko Posypujemy pestkami dyni

WIĘCEJ >

Gryczanka z mlekiem roślinnym i z nasionami słonecznika

Płatki gryczane gotujemy w wodzie do miękkości Wlewamy mleko Posypujemy nasionami słonecznika

WIĘCEJ >

Gryczanka z cynamonem i kardamonem

Kaszę gryczaną w gotujemy do miękkości w małej ilości wody W rondelku podgrzewamy mleko kokosowe Dodajemy przyprawy: cynamon, kurkumę, kardamon (…)

WIĘCEJ >