fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gryczanka z mlekiem roślinnym, truskawkami i bazylią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc4791e12-3404-4ce5-a6b6-65beb6c1845b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Gryczanka z mlekiem roślinnym, truskawkami i bazylią

Przygotowanie

  • Kaszę gryczaną gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości
  • Następnie dolewamy mleko i dokładnie mieszamy
  • Truskawki kroimy na 4 części
  • Orzechy siekamy (jeśli są dodane w składnikach)
  • Gryczankę przenosimy do miski i posypujemy truskawkami, orzechami oraz bazylią

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia gryczanek.

Do sporządzenia tego przepisu możesz użyć dowolnego, roślinnego mleka.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (125 ml)
  • Truskawka (100 g)
  • Woda (60 ml)
  • Kasza gryczana niepalona (30 g)
  • Orzech włoski (8 g)
  • Bazylia (świeża) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szparagi na miksie sałat

Sałaty układamy na talerzu Pomidorki przekrawamy na połówki i kładziemy na sałacie Cebulę rozdzielamy na krążki i kładziemy na sałacie Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Szparagi przekrawamy na pół lub na 3 części i podsmażamy na…

WIĘCEJ >

Kruszon truskawkowo – bananowy

Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy jajka, mąkę jaglaną i gryczaną Dodajemy cukier Mieszamy rękami na jednolitą masę Wyrobione ciasto dzielimy na dwie części Do jednej części dodajemy karob i formujemy kulkę Drugą…

WIĘCEJ >

Spaghetti z cukinii z sosem arrabiata

Cukinię myjemy, odcinamy końcówki i trzemy na tarce spiralnej, czyli spiromacie Jeśli nie mamy spiromatu, to kroimy cukinię w plastry i plastry na cienkie paseczki jak spaghetti Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę…

WIĘCEJ >

Kopytka żytnie z makiem

Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie a następnie jeszcze ciepłe ubijamy tłuczkiem i odstawiamy do ostygnięcia. Tłuczone ziemniaki uciskamy w garnku tłuczkiem lub łyżką, następnie wybieramy z garnka ¼ tej masy, a w…

WIĘCEJ >