fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Grzyby z patelni

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-131
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Grzyby z patelni

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry
  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Pieczarki kroimy na pół
  • Shiitake i boczniaki kroimy w plastry
  • Do miski wlewamy bulion, sos ostrygowy oraz sos sojowy i mieszamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 5-6 minut
  • Dodajemy pieczarki i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy shiitake z boczniakami, mieszamy i smażymy przez ok. 2 minuty
  • Dodajemy sos i smażymy przez ok. 1-2 minuty, cały czas mieszając

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia grzybów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cebula (315 g)
  • Pieczarka (świeża) (300 g)
  • Shiitake (świeży) (300 g)
  • Boczniak (świeży) (200 g)
  • Bulion mięsny (45 ml)
  • Sos ostrygowy (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sos sojowy (10 g)
  • Czosnek (10 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Naleśniki gryczane z sarniną

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min, żeby ciasto…

WIĘCEJ >

Jogurt malinowy

Do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) wlewamy jogurt, dodajemy maliny i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji

WIĘCEJ >

Pasta z oliwek i awokado

Awokado obieramy, pestkę wyrzucamy Obrane awokado wkładamy do naczynia, w którym będziemy blendować (najlepiej blenderem ręcznym) Dodajemy czosnek i sok z cytryny Dodajemy oliwę i oliwki Lekko solimy i pieprzymy Miksujmy na gładką masę

WIĘCEJ >

Makaron gryczany z mięsem mielonym

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i smażymy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy mięso i podsmażamy przez ok. 7-9 minut (aż przestanie…

WIĘCEJ >