Grzyby z patelni
Grzyby z patelni
Przygotowanie
- Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry
- Czosnek obieramy i drobno siekamy
- Pieczarki kroimy na pół
- Shiitake i boczniaki kroimy w plastry
- Do miski wlewamy bulion, sos ostrygowy oraz sos sojowy i mieszamy
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 5-6 minut
- Dodajemy pieczarki i smażymy przez ok. 2-3 minuty
- Dodajemy shiitake z boczniakami, mieszamy i smażymy przez ok. 2 minuty
- Dodajemy sos i smażymy przez ok. 1-2 minuty, cały czas mieszając
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia grzybów.
Możesz użyć dowolnych, ulubionych grzybów.
Autor
Lista składników
- Cebula (315 g)
- Pieczarka (świeża) (300 g)
- Shiitake (świeży) (300 g)
- Boczniak (świeży) (200 g)
- Bulion mięsny (45 ml)
- Sos ostrygowy (20 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Sos sojowy (10 g)
- Czosnek (10 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.