fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Grzyby z patelni

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c31710bab-8ee6-418b-82f1-65286c71c99d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Grzyby z patelni

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry
  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Pieczarki kroimy na pół
  • Shiitake i boczniaki kroimy w plastry
  • Do miski wlewamy bulion, sos ostrygowy oraz sos sojowy i mieszamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 5-6 minut
  • Dodajemy pieczarki i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy shiitake z boczniakami, mieszamy i smażymy przez ok. 2 minuty
  • Dodajemy sos i smażymy przez ok. 1-2 minuty, cały czas mieszając

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia grzybów.

Możesz użyć dowolnych, ulubionych grzybów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cebula (315 g)
  • Pieczarka (świeża) (300 g)
  • Shiitake (świeży) (300 g)
  • Boczniak (świeży) (200 g)
  • Bulion mięsny (45 ml)
  • Sos ostrygowy (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sos sojowy (10 g)
  • Czosnek (10 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta z soczewicy

Soczewicę płuczemy, a następnie gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut Następnie soczewicę odcedzamy i przenosimy do blendera Pomidora sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w kostkę Por kroimy w plastry Wszystkie pozostałe składniki…

WIĘCEJ >

Kotlety schabowe z sosie jabłkowym

Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do moździerza Dodajemy tłuszcz oraz przyprawy (koper i sól) i rozgniatamy na pastę Następnie nacieramy pastą mięso, wkładamy do miski (niemetalowej), przykrywamy folią i odstawiamy na ok. 30 minut…

WIĘCEJ >

Zupa krem z kalarepy

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Kalarepę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy 2-3 min Dodajemy kalarepę i podsmażamy 2-3 min Zalewamy wywarem Gotujemy 15 min na małym…

WIĘCEJ >

Bobry z awokado

Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i odcinamy z każdej połówki awokado po plastrze Z odciętych plastrów wycinamy kawałki na kształt łapek, pyszczka i zębów Następnie ze skóry awokado odcinamy kółka na kształt ogona i…

WIĘCEJ >