fbpx
logo
Szukaj
open close

Grzyby z patelni

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c31710bab-8ee6-418b-82f1-65286c71c99d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Grzyby z patelni

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry
  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Pieczarki kroimy na pół
  • Shiitake i boczniaki kroimy w plastry
  • Do miski wlewamy bulion, sos ostrygowy oraz sos sojowy i mieszamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 5-6 minut
  • Dodajemy pieczarki i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy shiitake z boczniakami, mieszamy i smażymy przez ok. 2 minuty
  • Dodajemy sos i smażymy przez ok. 1-2 minuty, cały czas mieszając

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia grzybów.

Możesz użyć dowolnych, ulubionych grzybów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cebula (315 g)
  • Pieczarka (świeża) (300 g)
  • Shiitake (świeży) (300 g)
  • Boczniak (świeży) (200 g)
  • Bulion mięsny (45 ml)
  • Sos ostrygowy (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sos sojowy (10 g)
  • Czosnek (10 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Wołowina z patelni w sosie hoisin

Do miski wlewamy sos sojowy oraz 1/3 ilości tłuszczu i dokładnie mieszamy Mięso kroimy w cienkie plastry, dodajemy do miski i ponownie dokładnie mieszamy, a następnie odstawiamy miskę na ok. 30 minut Co ok. 10…

WIĘCEJ >

Pikantny kurczak Jalfrezi

Mięso kroimy na kawałki Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy Paprykę kroimy w plasterki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 5 minut, co…

WIĘCEJ >

Ciasto gruszkowe z musem bananowym

Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy jajka, mąkę jaglaną i gryczaną Dodajemy cukier i jajka Mieszamy rękami na jednolitą masę Wyrobione ciasto dzielimy na dwie części Obie części formujemy w kulkę Oba ciasta…

WIĘCEJ >

Klasyczne fondue serowe

Czosnek obieramy i kroimy na pół, a następnie nacieramy nim wnętrze rondla Do rondla wlewamy bulion, dodajemy musztardę i gotujemy na średnim ogniu, dokładnie mieszając Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Do rondla…

WIĘCEJ >