fbpx
logo
Szukaj
open close

Pieczone grzyby z ziołami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc3f08cab-0870-42d1-831b-5215fb291743
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pieczone grzyby z ziołami

Przygotowanie

  • Shiitake zalewamy zimną wodą i odstawiamy na ok. 1 godz.
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Z pieczarek odcinamy trzonki, a kapelusze kroimy na ćwiartki
  • Shiitake odcedzamy i kroimy w paski
  • Grzyby układamy w naczyniu żaroodpornym, skrapiamy tłuszczem i dodajemy zieleninę (tymianek)
  • Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na ok. 30 minut
  • Po tym czasie dodajemy pomidory i ocet, mieszamy i pieczemy jeszcze przez ok. 20 minut
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy zieleniną (bazylią)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia grzybów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut, powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Pieczarka (świeża) (600 g)
  • Cebula (105 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Bazylia (świeża) (6 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Tartaletki z papryką

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Papryki wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez ok. 10-15 minut (pieczemy do momentu, aż skórka poczernieję) Następnie wyciągamy papryki z piekarnika i wkładamy do plastikowej torebki, aby…

WIĘCEJ >

Burger na warzywach

Mięso mielimy na standardowym sitku do miski Dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy Z masy mielonej formujemy burgera Warzywa obieramy (poza papryką) Cebulę kroimy w ćwiartki Pozostałe warzywa kroimy w plastry Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy…

WIĘCEJ >

Flaki wołowe

Marchew, pietruszkę i seler obieramy Warzywa kroimy w słupki/zapałki lub kostkę Por przekrawamy i płuczemy każdą warstwę, żeby nie było piasku, kroimy w półksiężyce Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >

Dip z pesto i pieczoną papryką

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Papryki kładziemy na środkowej półce piekarnika i pieczemy przez ok. 15-20 minut (pieczemy do momentu, aż skórka się wybrzuszy i zacznie czernieć) Po tym czasie wyciągamy paprykę z…

WIĘCEJ >