fbpx
logo
Szukaj
open close

Pieczarki duszone z pietruszką, czosnkiem i pomidorową passatą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1340a8c3-bc57-45fc-81de-a81f4254bb62
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pieczarki duszone z pietruszką, czosnkiem i pomidorową passatą

Przygotowanie

  • Pieczarki dokładnie oczyszczamy
  • Natkę pietruszki targamy na części
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy pieczarki i podsmażamy przez ok. 10 minut
  • Dodajemy natkę pietruszki, passatę oraz przyprawy, całość dokładnie mieszamy i dusimy przez ok. 3-4 minuty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z dodatkiem pieczarek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pieczarka (świeża) (200 g)
  • Passata pomidorowa (50 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Patelnia, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Serniczki z awokado o smaku limonki

Daktyle namaczamy w gorącej wodzie przez około 15 minut i odsączamy. Blendujemy namoczone daktyle razem w wiórkami, mąką i olejem kokosowym. Ciastem wyklejamy spód 6 foremek na muffiny, każda o średnicy mniej więcej 6 cm….

WIĘCEJ >

Zapiekane bakłażany z pomidorami i makaronem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Bakłażany kroimy w pół plastry Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w plastry Cebulę z czosnkiem obieramy i…

WIĘCEJ >

Warzywny mix z sezamem

Marchew i por obieramy Wszystkie warzywa kroimy na kawałki podobnej wielkości Rozgrzewamy patelnię Wsypujemy sezam i prażymy przez ok. 2-3 minuty, a następnie przenosimy do miski Na patelnię wlewamy bulion, dodajemy marchew z selerem i…

WIĘCEJ >

Pomidorki koktajlowe z patelni

Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki Zieleninę (natkę) grubo siekamy Ser ścieramy na grubych oczkach tarki do miski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez ok. 1 minutę Dodajemy zieleninę (tymianek) oraz…

WIĘCEJ >