Pieczarki duszone z pietruszką, czosnkiem i pomidorową passatą
Pieczarki duszone z pietruszką, czosnkiem i pomidorową passatą
Przygotowanie
- Pieczarki dokładnie oczyszczamy
- Natkę pietruszki targamy na części
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy przez ok. 1 minutę
- Dodajemy pieczarki i podsmażamy przez ok. 10 minut
- Dodajemy natkę pietruszki, passatę oraz przyprawy, całość dokładnie mieszamy i dusimy przez ok. 3-4 minuty
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z dodatkiem pieczarek.
Autor
Lista składników
- Pieczarka (świeża) (200 g)
- Passata pomidorowa (50 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
- Czosnek (10 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Serniczki z awokado o smaku limonki
Daktyle namaczamy w gorącej wodzie przez około 15 minut i odsączamy. Blendujemy namoczone daktyle razem w wiórkami, mąką i olejem kokosowym. Ciastem wyklejamy spód 6 foremek na muffiny, każda o średnicy mniej więcej 6 cm….
WIĘCEJ >Zapiekane bakłażany z pomidorami i makaronem
Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Bakłażany kroimy w pół plastry Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w plastry Cebulę z czosnkiem obieramy i…
WIĘCEJ >Warzywny mix z sezamem
Marchew i por obieramy Wszystkie warzywa kroimy na kawałki podobnej wielkości Rozgrzewamy patelnię Wsypujemy sezam i prażymy przez ok. 2-3 minuty, a następnie przenosimy do miski Na patelnię wlewamy bulion, dodajemy marchew z selerem i…
WIĘCEJ >Pomidorki koktajlowe z patelni
Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki Zieleninę (natkę) grubo siekamy Ser ścieramy na grubych oczkach tarki do miski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez ok. 1 minutę Dodajemy zieleninę (tymianek) oraz…
WIĘCEJ >