fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczarki duszone z pietruszką, czosnkiem i pomidorową passatą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1340a8c3-bc57-45fc-81de-a81f4254bb62
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pieczarki duszone z pietruszką, czosnkiem i pomidorową passatą

Przygotowanie

  • Pieczarki dokładnie oczyszczamy
  • Natkę pietruszki targamy na części
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy pieczarki i podsmażamy przez ok. 10 minut
  • Dodajemy natkę pietruszki, passatę oraz przyprawy, całość dokładnie mieszamy i dusimy przez ok. 3-4 minuty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z dodatkiem pieczarek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pieczarka (świeża) (200 g)
  • Passata pomidorowa (50 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Patelnia, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z awokado, z chorizo i z jajkiem na miękko

Jajko gotujemy na miękko (3 minuty we wrzątku) Wszystkie składniki kroimy i układamy na liściach szpinaku Na wierzchu kładziemy jajko na miękko przekrojone na pół lub na ćwiartki

WIĘCEJ >

Zupa tajska z kurczakiem i mango

Kurczaka wrzucamy do rosołu i zaczynamy gotować na małym ogniu przez pół godziny Obieramy cebulę i czosnek i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i smażymy cebulę z czosnkiem przez 2 minuty i…

WIĘCEJ >

Owsianka dla dziecka 11

Do garnka wsypujemy płatki, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy owsiankę do momentu, aż konsystencja stanie się gęsta i kleista Wyłączamy kuchenkę, dodajemy sól, cukier oraz tłuszcz i mieszamy Owsiankę…

WIĘCEJ >

Kaszotto warzywno-imbirowe wegańskie

Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obieramy Kroimy obrane warzywa i seler w paski lub kostkę Imbir obieramy i kroimy w drobną kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Dodajemy wszystkie warzywa i imbir Podsmażamy 5 min Lekko…

WIĘCEJ >