fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Omlet z pieczarkami na rukoli

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c474603c2-36f5-4a43-aadf-fd80d6415548
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Omlet z pieczarkami na rukoli

Przygotowanie

  • Pieczarki kroimy w plastry
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy pieczarki i podsmażamy przez ok. 3-5 minut
  • W tym czasie do miski wybijamy jaja, dodajemy przyprawy i dokładnie roztrzepujemy rózgą kuchenną (lub widelcem)
  • Masę jajeczną wylewamy na patelnię z pieczarkami, delikatnie mieszamy (tak aby pieczarki były równomiernie rozłożone na całym omlecie) i smażymy przez ok. 3-5 minut (do momentu ścięcia się jaj)
  • Na talerzu rozkładamy rukolę, a na nią przenosimy usmażony omlet

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych omletów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (153 g)
  • Pieczarka (świeża) (60 g)
  • Rukola (40 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Rózga kuchenna

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Warzywne pakory

Marchew obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Cukinię i pieczarki kroimy w drobną kostkę, a następnie przenosimy do miski Zieleninę i chili drobno siekamy, a następnie przenosimy do miski i całość dokładnie…

WIĘCEJ >

Mus gruszkowo-truskawkowy

Z truskawek usuwamy szypułki Gruszkę obieramy, kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazdo nasienne Owoce wrzucamy do blendera i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji Mus przenosimy do miski (możemy udekorować owocami lub pestkami)

WIĘCEJ >

Zdrowa sałatka buraczana ze świeżym szpinakiem

Buraki kroimy w pół plastry Z granatu wydrążamy pestki Na talerzu układamy szpinak, na wierzchu kładziemy buraki i całość posypujemy pestkami granatu, orzechami oraz przyprawami i polewamy tłuszczem

WIĘCEJ >

Sałata rzymska z pieczonym dorszem

Rybę kładziemy w naczyniu, lekko solimy i pieprzymy Dodajemy tłuszcz Pieczemy w piekarniku przez 20 min w temp. 180 st. C Sałatę układamy na talerzu Pomidory kroimy w paski lub na pół i układamy na…

WIĘCEJ >