fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Marynowane pieczarki z ziołami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1a838a68-5394-4baa-8611-bc16832c6ffa
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Marynowane pieczarki z ziołami

Przygotowanie

  • Zieleninę drobno siekamy
  • Do garnka wlewamy bulion i ocet jabłkowy, mieszamy i zagotowujemy
  • Wrzucamy połowę pieczarek i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Następnie wyciągamy grzyby z garnka łyżką cedzakową i odkładamy do miski
  • Z drugą połową pieczarek robimy to samo co z pierwszą
  • Do osobnej miski wlewamy ocet ryżowy i tłuszcz, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i całość dokładne mieszamy
  • Pieczarki polewamy przygotowaną marynatą, dodajemy zieleninę i całość dokładnie mieszamy, a następnie przykrywamy miskę folią i odkładamy na ok. 1 godz.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych dań z pieczarkami.

Pieczarki możesz opcjonalnie posypać sezamem lub innymi nasionami.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pieczarka (świeża) (300 g)
  • Bulion jarski (200 ml)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (200 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Bazylia (świeża) (6 g)
  • Ocet ryżowy (6 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Tymianek (świeży) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Garnek, Miska, Nóż, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa buraczkowa (wegańska / wegetariańska)

Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obrać Marchew i pietruszkę pokroić w kostkę Cebulę z czosnkiem pokroić w półksiężyce Śliwki pokroić w paseczki Buraki pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Podsmażamy…

WIĘCEJ >

Sernik cytrynowy

Do rondla wkładamy tłuszcz i podgrzewamy na małym ogniu do momentu, aż się rozpuści Herbatniki drobno kruszymy do miski Następnie dolewamy do herbatników roztopiony tłuszcz i dokładnie mieszamy Formę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy…

WIĘCEJ >

Pieczeń z karkówki w rozmarynie z kaszą gryczaną i sałatką z buraczków

Włączamy piekarnik na 180 stopni 1 cebulę i czosnek obrać i pokroić na 4 części Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w plastry Karkówkę posolić i popieprzyć Na patelni (najlepiej z metalową rączką) rozgrzewamy łyżkę…

WIĘCEJ >

Pulpeciki z sarny w warzywach

Pulpeciki Mięso mielmy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Dodajemy jajko Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy majeranek Dokładnie mieszamy Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego Bulion/rosół wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia Na gorący…

WIĘCEJ >