fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Marynowane pieczarki z ziołami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-87
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Marynowane pieczarki z ziołami

Przygotowanie

  • Zieleninę drobno siekamy
  • Do garnka wlewamy bulion i ocet jabłkowy, mieszamy i zagotowujemy
  • Wrzucamy połowę pieczarek i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Następnie wyciągamy grzyby z garnka łyżką cedzakową i odkładamy do miski
  • Z drugą połową pieczarek robimy to samo co z pierwszą
  • Do osobnej miski wlewamy ocet ryżowy i tłuszcz, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i całość dokładne mieszamy
  • Pieczarki polewamy przygotowaną marynatą, dodajemy zieleninę i całość dokładnie mieszamy, a następnie przykrywamy miskę folią i odkładamy na ok. 1 godz.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych dań z pieczarkami.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pieczarka (świeża) (300 g)
  • Bulion jarski (200 ml)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (200 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Bazylia (świeża) (6 g)
  • Ocet ryżowy (6 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Tymianek (świeży) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Garnek, Miska, Nóż, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krem z pomidorów z dressingiem ziołowym

Obrać warzywa i pokroić w kostkę W dużym garnku rozgrzać tłuszcz  Najpierw wrzucić do garnka cebule, smażyć 2 minuty Dorzucić pokrojony czosnek, smażyć minutę Dorzucić marchew, seler, pietruszkę korzeń, smażyć 5 minut Wlać pomidorki z…

WIĘCEJ >

Sałatka na ostro

Papryki kroimy w kostkę, pomidorki na połówki, a ostrą papryczkę bardzo drobno. W misce mieszamy rukolę z warzywami. Marakuje kroimy na pół i wyjmujemy łyżeczką miąższ. Sałatkę polewamy oliwą, miąższem z marakui i sokiem z…

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – bakaliowy miś

Na talerz kładziemy kromkę chleba i dekorujemy pozostałymi składnikami, tak jak na załączonym obrazku

WIĘCEJ >

Sos „cezar”

Do blendera kielichowego dodajemy mleko, rybę razem z sosem, wyciśnięty sok z cytryny Dorzucamy czosnek Dajemy szczyptę soli i pieprzu Miksujemy blenderem jakieś 1 – 2 min Cały czas miksując dodajemy 1 łyżkę mąki kokosowej Następnie dodajemy…

WIĘCEJ >