fbpx
logo
Szukaj
open close

Marynowane pieczarki z ziołami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1a838a68-5394-4baa-8611-bc16832c6ffa
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Marynowane pieczarki z ziołami

Przygotowanie

  • Zieleninę drobno siekamy
  • Do garnka wlewamy bulion i ocet jabłkowy, mieszamy i zagotowujemy
  • Wrzucamy połowę pieczarek i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Następnie wyciągamy grzyby z garnka łyżką cedzakową i odkładamy do miski
  • Z drugą połową pieczarek robimy to samo co z pierwszą
  • Do osobnej miski wlewamy ocet ryżowy i tłuszcz, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i całość dokładne mieszamy
  • Pieczarki polewamy przygotowaną marynatą, dodajemy zieleninę i całość dokładnie mieszamy, a następnie przykrywamy miskę folią i odkładamy na ok. 1 godz.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych dań z pieczarkami.

Pieczarki możesz opcjonalnie posypać sezamem lub innymi nasionami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Pieczarka (świeża) (300 g)
  • Bulion jarski (200 ml)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (200 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Bazylia (świeża) (6 g)
  • Ocet ryżowy (6 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Tymianek (świeży) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Garnek, Miska, Nóż, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Pieczarki z czosnkiem

Grzyby dokładnie oczyszczamy Czosnek obieramy i drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty (…)

WIĘCEJ >

Pieczarki z czosnkiem i ziołami

Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki Zieleninę (natkę) siekamy Pieczarki dokładnie oczyszczamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C (…)

WIĘCEJ >

Pieczarki duszone z pietruszką, czosnkiem i pomidorową passatą

Pieczarki dokładnie oczyszczamy Natkę pietruszki targamy na części Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy przez (…)

WIĘCEJ >

Brukselka z pieczarkami

Brukselkę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 5 minut (brukselka powinna być miękka, ale nie za miękka – najlepiej (…)

WIĘCEJ >

Pieczarki faszerowane mięsem z indyka

Piekarnik ustawiamy na 180 st. C z opcją grzania z góry i dołu. Z pieczarek usuwamy nóżki i drobno kroimy. (…)

WIĘCEJ >