Pieczarki z czosnkiem i ziołami
Pieczarki z czosnkiem i ziołami
Przygotowanie
- Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki
- Zieleninę (natkę) siekamy
- Pieczarki dokładnie oczyszczamy
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Na papier kładziemy pieczarki (blaszkami do góry), skrapiamy tłuszczem, posypujemy zieleniną (tymiankiem) i przyprawami, a na wierzch układamy plasterki czosnku
- Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut
- Pieczarki nakładamy na talerze i posypujemy zieleniną (natką)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych dań z pieczarkami.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Pieczarka portobello (240 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Czosnek (10 g)
- Tymianek (świeży) (6 g)
- Sól morska (3 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.