fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczarki z czosnkiem i ziołami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0a6c97e5-6113-4295-ac64-5c1da97f8668
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pieczarki z czosnkiem i ziołami

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki
  • Zieleninę (natkę) siekamy
  • Pieczarki dokładnie oczyszczamy
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na papier kładziemy pieczarki (blaszkami do góry), skrapiamy tłuszczem, posypujemy zieleniną (tymiankiem) i przyprawami, a na wierzch układamy plasterki czosnku
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut
  • Pieczarki nakładamy na talerze i posypujemy zieleniną (natką)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych dań z pieczarkami.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pieczarka portobello (240 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Tymianek (świeży) (6 g)
  • Sól morska (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Curry z kalafiora i cukinii

Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym Po kilku minutach dodajemy ząbek czosnku oraz przyprawy Wszystko łączymy z cebulką i podsmażamy minutę Dodajemy mleko kokosowe i łączymy z przyprawami Kalafior dzielimy na różyczki…

WIĘCEJ >

Zapiekana cukinia z serem i oliwkami

Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C Cukinię kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm Ser kroimy w większą kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy cukinię, dodajemy przyprawy i smażymy z każdej strony przez…

WIĘCEJ >

Mus czekoladowo-truskawkowy

Do rondla wrzucamy połamaną czekoladę i podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się jej (cały czas mieszając) Dodajemy żółtko i dokładnie łączymy Z połowy ilości białek ubijamy pianę i dodajemy do czekolady Do czekolady wlewamy połowę śmietany…

WIĘCEJ >

Wędzona makrela

Makrelę obrać ze skóry i ości i … zjeść. Dołóż do tego posiłku świeże warzywa, takie jakie lubisz.

WIĘCEJ >