fbpx
logo
Szukaj
open close

Pieczone pieczarki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7e836e8f-33b6-4a24-a77f-41f8388823dd
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pieczone pieczarki

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 220 st. C
  • Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia i skrapiamy tłuszczem
  • Pieczarki oczyszczamy
  • Cebulę obieramy i kroimy w plastry
  • Pieczarki i cebulę układamy na papierze, skrapiamy tłuszczem oraz sokiem z cytryny i posypujemy przyprawami
  • Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut (pieczemy do momentu, aż pieczarki będą miękkie, a płyn odparuję)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia dań z pieczarkami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pieczarka (świeża) (250 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Omlet z serem i pieczarkami

Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz (olej) oraz przyprawy i całość roztrzepujemy rózgą kuchenną Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło) Wylewamy (…)

WIĘCEJ >

Kanapki ze smażonymi pieczarkami

Bułkę kroimy w plastry Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w plastry Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę (…)

WIĘCEJ >

Kasza gryczana z pieczarkami

Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w ćwiartki Na (…)

WIĘCEJ >

Brukselka z pieczarkami

Brukselkę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 5 minut (brukselka powinna być miękka, ale nie za miękka – najlepiej (…)

WIĘCEJ >

Burger z pieczarki

Dwie duże pieczarki pozbawiamy ogonków Ogórki drobno siekamy, dodajemy wołowinę, doprawiamy do smaku i ugniatamy przez 3 minuty Na patelni (…)

WIĘCEJ >