fbpx
logo
Szukaj
open close

Omlet z serem i pieczarkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbb3313da-3fad-458f-b84d-2ab681e544f1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Omlet z serem i pieczarkami

Przygotowanie

  • Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz (olej) oraz przyprawy i całość roztrzepujemy rózgą kuchenną
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło)
  • Wylewamy masę jajeczną, przykrywamy pokrywką i smażymy do powierzchniowego ścięcia
  • Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry
  • Podnosimy pokrywkę z patelni, na omleta kładziemy ser oraz pieczarki, składamy omleta na pół i dusimy pod przykryciem przez ok. 7-8 minut
  • Pomidora kroimy w cząstki
  • Na talerzu układamy szpinak oraz pomidora i skrapiamy tłuszczem (oliwą), a obok kładziemy omleta

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia omletów.

Omleta możesz opcjonalnie posypać zieleniną np. szczypiorkiem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor (170 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Pieczarka (świeża) (80 g)
  • Szpinak (50 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Ser Gouda (25 g)
  • Olej MCT (10 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni, Rózga kuchenna

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zupa warzywna z ciecierzycą

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Ciecierzycę odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą Szpinak kroimy na drobne kawałki W rondlu rozgrzewamy tłuszcz…

WIĘCEJ >

Jajo po benedyktyńsku na rukoli

W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli i octu Wrzątek mieszamy tak, aby wirował Na wirujący wrzątek po kolei wybijamy jaja i gotujemy przez ok. 3-4 minuty Na talerzu rozkładamy rukolę Jaja wyciągamy z garnka…

WIĘCEJ >

Sałatka z owoców sezonowych – wiosna

Owoce umyć, przekroić na cztery części i usunąć gniazda Pokroić w kostkę, wymieszać

WIĘCEJ >

Kotlety jagnięce w sosie winnym

Mięso kroimy na kotlety i wkładamy do miski (niemetalowej) Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski z mięsem Dodajemy tłuszcz, zieleninę oraz przyprawy (sól i pieprz) i całość dokładnie mieszamy Następnie przykrywamy miskę folią…

WIĘCEJ >