fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Omlet z serem i pieczarkami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-105
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Omlet z serem i pieczarkami

Przygotowanie

  • Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz (olej) oraz przyprawy i całość roztrzepujemy rózgą kuchenną
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło)
  • Wylewamy masę jajeczną, przykrywamy pokrywką i smażymy do powierzchniowego ścięcia
  • Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry
  • Podnosimy pokrywkę z patelni, na omleta kładziemy ser oraz pieczarki, składamy omleta na pół i dusimy pod przykryciem przez ok. 7-8 minut
  • Pomidora kroimy w cząstki
  • Na talerzu układamy szpinak oraz pomidora i skrapiamy tłuszczem (oliwą), a obok kładziemy omleta

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia omletów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor (170 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Pieczarka (świeża) (80 g)
  • Szpinak (50 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Ser Gouda (25 g)
  • Olej MCT (10 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni, Rózga kuchenna

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kanapki z warzywami, mozzarellą i wędzonym łososiem

Ogórka obieramy i kroimy w plastry Awokado obieramy i kroimy w paski Mozzarellę kroimy w plastry Kromki smarujemy tłuszczem, układamy na nich wszystkie warzywa oraz łososia i posypujemy przyprawami

WIĘCEJ >

Tosty z sałatą, cebulą, pomidorem i serem

Kromki chleba smarujemy tłuszczem Cebulę obieramy i kroimy w krążki Pomidora kroimy w plastry Na dwóch kromkach układamy wszystkie składniki i przykrywamy drugą kromką Tak przygotowane kanapki wkładamy do tostera i podgrzewamy do momentu, aż…

WIĘCEJ >

Kwaśnica podhalańska

Mięso gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 1 godz. (1500 ml wody) Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Ugotowane mięso…

WIĘCEJ >

Sałatka na ciepło z kurczakiem

Mięso oczyszczamy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (smalec) Wrzucamy mięso, dodajemy przyprawy i podsmażamy przez ok. 7-8 minut Do miski wlewamy tłuszcz (oliwę) oraz ocet, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy…

WIĘCEJ >