fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Omlet z serem i pieczarkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbb3313da-3fad-458f-b84d-2ab681e544f1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Omlet z serem i pieczarkami

Przygotowanie

  • Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz (olej) oraz przyprawy i całość roztrzepujemy rózgą kuchenną
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło)
  • Wylewamy masę jajeczną, przykrywamy pokrywką i smażymy do powierzchniowego ścięcia
  • Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry
  • Podnosimy pokrywkę z patelni, na omleta kładziemy ser oraz pieczarki, składamy omleta na pół i dusimy pod przykryciem przez ok. 7-8 minut
  • Pomidora kroimy w cząstki
  • Na talerzu układamy szpinak oraz pomidora i skrapiamy tłuszczem (oliwą), a obok kładziemy omleta

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia omletów.

Omleta możesz opcjonalnie posypać zieleniną np. szczypiorkiem.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor (170 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Pieczarka (świeża) (80 g)
  • Szpinak (50 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Ser Gouda (25 g)
  • Olej MCT (10 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni, Rózga kuchenna

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz wieprzowy z boczniakami

Boczniaki pokroić na kawałki, jak są małe grzybki to na pół, jak są większe to na 4-6 części Mięso pokroić w kostkę 1,5 cm Marchew, pietruszkę, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę 1 cm Cebulę,…

WIĘCEJ >

Smoothie truskawkowe

Truskawki miksujemy z mlekiem i wodą kokosową, dodajemy wiórki i cynamon. Przelewamy do szklanek, w razie potrzeby polewamy odrobiną miodu do smaku.

WIĘCEJ >

Sernik cytrynowy

Do rondla wkładamy tłuszcz i podgrzewamy na małym ogniu do momentu, aż się rozpuści Herbatniki drobno kruszymy do miski Następnie dolewamy do herbatników roztopiony tłuszcz i dokładnie mieszamy Formę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy…

WIĘCEJ >

Ryba po marokańsku

Czosnek obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Do miski wsypujemy przyprawy (kmin rzymski, paprykę słodką i chili) oraz mąkę i mieszamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Rybę obtaczamy w mące z przyprawami z obu stron,…

WIĘCEJ >