fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczarki z czosnkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccee5a839-6c5b-48e9-ae85-6eaa57b332c5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pieczarki z czosnkiem

Przygotowanie

  • Grzyby dokładnie oczyszczamy
  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty
  • Dolewamy sok z cytryny, mieszamy i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy grzyby i podsmażamy przez ok. 5-7 minut, co jakiś czas mieszając
  • Do miski wlewamy pozostały tłuszcz z octem, dodajemy posiekaną zieleninę oraz pieprz i całość dokładnie mieszamy
  • Zawartość miski wlewamy na patelnię, mieszamy i wyłączamy kuchenkę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych dań z użyciem pieczarek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pieczarka (świeża) (500 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Sok z cytryny (20 ml)
  • Czosnek (15 g)
  • Ocet balsamiczny (6 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl jarmużowo-figowy

Myjemy jarmuż, gruszę i figi Wyjmujemy z gruszki gniazda nasienne Składniki umieszczamy w blenderze Dolewamy 2 szklanki wody Blendujemy

WIĘCEJ >

Budyń kasztanowo – kokosowy

Około ¼ szklanki mleka kokosowego odlewamy do jakiejś miseczki Do odlanego mleka dodajemy mąkę kasztanową, cały czas mieszając Resztę mleka wlewamy do garnuszka i zagotowujemy Na gotujące się mleko powoli wlewamy rozmieszaną z mlekiem mąkę…

WIĘCEJ >

Frankfurterki wieprzowe

Frankfurterki parzymy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut

WIĘCEJ >

Pieczona rzepa i pasternak

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Pasternak z rzepą obieramy i odcinamy końcówki Pasternak kroimy w podłużne cząstki i przenosimy do miski Rzepę kroimy na 8 kawałków i przenosimy…

WIĘCEJ >