fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczarkowy burger

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-85
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pieczarkowy burger

Przygotowanie

  • Z pieczarek usuwamy ogonki, a następnie drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Dodajemy mięso oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy
  • Z masy mięsnej formujemy burgera
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy burgera oraz kapelusze pieczarek i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony
  • Ogórka kroimy w plastry
  • Awokado obieramy i kroimy w plastry
  • Na jeden kapelusz pieczarki kładziemy burgera, smarujemy majonezem, kładziemy ser oraz wszystkie warzywa, posypujemy pestkami i przykrywamy drugim kapeluszem pieczarki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych burgerów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 12
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pieczarka portobello (240 g)
  • Wołowina mięso mielone (150 g)
  • Awokado (70 g)
  • Ogórek kiszony (60 g)
  • Szpinak (35 g)
  • Kiełki brokuła (32 g)
  • Ser Gouda (10 g)
  • Majonez (10 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Pestki słonecznika obrane (10 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Spaghetti gryczane z oliwą, pomidorami i rukolą

Makaron gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Pomidorki kroimy na pół Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i podgrzewamy przez ok. 1 minutę Wrzucamy makaron i…

WIĘCEJ >

Pieczony dorsz

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Na patelni rozgrzewamy masło Obsmażamy dorsza z dwóch przez 2 minuty Układamy rybę w naczyniu żaroodpornym i posypujemy solą Na wierzchu układamy plasterek cytryny, pokrojone na pół pomidorki i posypujemy…

WIĘCEJ >

Kurczak z ziemniakami z grilla

Chili i zieleninę drobno siekamy Ziemniaki dokładnie szorujemy, kroimy na ósemki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10 minut, a następnie odcedzamy Do miski wlewamy tłuszcz (oliwę) i sok z cytryny, dodajemy chili,…

WIĘCEJ >

Owsianka – sowa

Do garnka wsypujemy płatki, wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy owsiankę do momentu, aż konsystencja stanie się gęsta i kleista Wyłączamy kuchenkę, dodajemy sól, cukier oraz tłuszcz i mieszamy Kiwi…

WIĘCEJ >