fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pieczarkowy burger

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-85
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pieczarkowy burger

Przygotowanie

  • Z pieczarek usuwamy ogonki, a następnie drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Dodajemy mięso oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy
  • Z masy mięsnej formujemy burgera
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy burgera oraz kapelusze pieczarek i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony
  • Ogórka kroimy w plastry
  • Awokado obieramy i kroimy w plastry
  • Na jeden kapelusz pieczarki kładziemy burgera, smarujemy majonezem, kładziemy ser oraz wszystkie warzywa, posypujemy pestkami i przykrywamy drugim kapeluszem pieczarki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych burgerów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 12
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pieczarka portobello (240 g)
  • Wołowina mięso mielone (150 g)
  • Awokado (70 g)
  • Ogórek kiszony (60 g)
  • Szpinak (35 g)
  • Kiełki brokuła (32 g)
  • Ser Gouda (10 g)
  • Majonez (10 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Pestki słonecznika obrane (10 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Saltimbocca z kurczaka z szałwią

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę grubo siekamy Na każdym kawałku mięsa kładziemy plaster szynki, posypujemy serem oraz zieleniną i zawijamy w roladki Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Na patelni…

WIĘCEJ >

Gulasz

Mięso kroimy w grubą kostkę i dodajemy do garnka z rozgrzanym smalcem, podlewamy wodą lub bulionem. Warzywa kroimy i wszystko dusimy we własnym sosie do miękkości.

WIĘCEJ >

Sałatka z kalafiora i batatu

Bataty obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Szynkę kroimy…

WIĘCEJ >

Dynia makaronowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Rozgrzewamy piekarnik do 190°C Dynię myjemy, nakłuwamy w różnych miejscach widelcem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy aż do miękkości (od 45 do 60 minut) Wyciągamy dynię i czekamy, aż ostygnie Gdy ostygnie, kroimy dynię…

WIĘCEJ >