fbpx
logo
Szukaj
open close

Burger na warzywach

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c69e730b9-37ef-42a2-8009-e5af4ef49365
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Burger na warzywach

Przygotowanie

  • Mięso mielimy na standardowym sitku do miski
  • Dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy
  • Z masy mielonej formujemy burgera
  • Warzywa obieramy (poza papryką)
  • Cebulę kroimy w ćwiartki
  • Pozostałe warzywa kroimy w plastry
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso i smażymy po ok. 6-8 minut z każdej strony (na małym ogniu)
  • Mięso ściągamy z patelni i dokładamy tłuszcz
  • Wrzucamy warzywa i smażymy przez ok. 3-4 minuty
  • Mięso z powrotem kładziemy na patelnię i całość dusimy pod przykryciem przez ok. 3 minuty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia burgerów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina karkówka (150 g)
  • Papryka żółta (100 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Cebula (50 g)
  • Marchew (45 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (1 g)
  • Pieprz czarny (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Maszynka do mielenia mięsa, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Aromatyczna wołowina po azjatycku

Mięso kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy na pół Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 5-6 minut, co jakiś czas obracając (mięso najlepiej…

WIĘCEJ >

Gołąbki w sosie pomidorowym

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy i przenosimy do miski Cebulę obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski z ryżem Do miski z ryżem dodajemy mięso oraz przyprawy i całość…

WIĘCEJ >

Wołowina w sosie cebulowym i ryż z warzywami

Wołowina w sosie cebulowym Cebulę obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (olej) Kładziemy plastry mięsa i obsmażamy z każdej strony po ok. 5 minut (do zarumienienia) Dodajemy tłuszcz…

WIĘCEJ >

Pomidorowe udka kurczaka z ziołami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Ziemniaki kroimy na pół Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy udka i smażymy przez ok. 4-5 minut z każdej strony, a następnie przenosimy do naczynia żaroodpornego Na gorącą patelnię…

WIĘCEJ >