fbpx
logo
Szukaj
open close

Gulasz w sosie musztardowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca6f01d49-5d94-43e0-ad21-e66a989173cd
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Gulasz w sosie musztardowym

Przygotowanie

  • Mięso kroimy na kawałki o wielkości ok. 2 cm i przenosimy do miski
  • Dolewamy sos i całość dokładnie mieszamy, a następnie odkładamy miskę na ok. 30 minut
  • Co ok. 10 minut obracamy mięso na drugą stronę
  • Na patelni rozgrzewamy połowę tłuszczu
  • Wrzucamy połowę mięsa i smażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas obracając
  • Usmażone mięso przenosimy na talerz, a na patelnię dokładamy pozostały tłuszcz
  • Wrzucamy drugą połowę mięsa i podsmażamy przez ok. 5 minut, co jakiś czas obracając
  • Następnie zmniejszamy ogień, a na patelnię stopniowo dodajemy śmietanę, cały czas mieszając (uważamy, aby śmietana się nie zważyła)
  • Dodajemy usmażone wcześniej mięso, mieszamy i całość podsmażamy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy musztardę, sok z cytryny, posiekaną zieleninę oraz przyprawy (pieprz) i całość dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia gulaszów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina schab (surowy) (800 g)
  • Śmietana 18% (200 g)
  • Musztarda (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)
  • Sos Worcestershire (6 ml)
  • Koper (świeży) (6 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kotleciki z babką jajowatą

Mięso ugniatamy z jajkiem, babką i przyprawami Formujemy 6 kotletów Smażymy kotlety na rozgrzanym smalcu, co jakiś czas przewracając na drugą stronę Po około 10 – 15 minutach są gotowe

WIĘCEJ >

Grillowana dorada na ryżu

Do miski wlewamy tłuszcz, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy i dokładnie mieszamy Rybę oczyszczamy i osuszamy ręcznikiem papierowym Następnie wsadzamy rybę do naczynia płaskiego, zalewamy marynatą i wstawiamy do lodówki na ok. 30…

WIĘCEJ >

Zupa z papryką i kalarepą

Bulion zagotowujemy Mięso kroimy w kostkę, wrzucamy do bulionu, dodajemy przyprawy i gotujemy przez ok. 45 minut Kalarepę oraz cebulę obieramy i kroimy w kostkę Papryki kroimy w kostkę Do garnka z mięsem dodajemy kalarepę…

WIĘCEJ >

Gulasz wołowy z soczewicą

Mięso kroimy w kostkę Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki Chili kroimy wzdłuż na pół, usuwamy pestki i kroimy w plasterki W rondlu rozgrzewamy 1/3 ilości…

WIĘCEJ >