fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz w sosie musztardowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca6f01d49-5d94-43e0-ad21-e66a989173cd
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Gulasz w sosie musztardowym

Przygotowanie

  • Mięso kroimy na kawałki o wielkości ok. 2 cm i przenosimy do miski
  • Dolewamy sos i całość dokładnie mieszamy, a następnie odkładamy miskę na ok. 30 minut
  • Co ok. 10 minut obracamy mięso na drugą stronę
  • Na patelni rozgrzewamy połowę tłuszczu
  • Wrzucamy połowę mięsa i smażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas obracając
  • Usmażone mięso przenosimy na talerz, a na patelnię dokładamy pozostały tłuszcz
  • Wrzucamy drugą połowę mięsa i podsmażamy przez ok. 5 minut, co jakiś czas obracając
  • Następnie zmniejszamy ogień, a na patelnię stopniowo dodajemy śmietanę, cały czas mieszając (uważamy, aby śmietana się nie zważyła)
  • Dodajemy usmażone wcześniej mięso, mieszamy i całość podsmażamy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy musztardę, sok z cytryny, posiekaną zieleninę oraz przyprawy (pieprz) i całość dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia gulaszów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina schab (surowy) (800 g)
  • Śmietana 18% (200 g)
  • Musztarda (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)
  • Sos Worcestershire (6 ml)
  • Koper (świeży) (6 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kurczak z chili i makaronem

Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Chili i paprykę kroimy w cienkie paski Mięso kroimy w cienkie plastry Makaron wkładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy wrzątkiem i moczymy przez ok. 10 minut, a następnie odcedzamy…

WIĘCEJ >

Słoneczna sałatka sardynkowa

Cytrynę sparzamy i na tarce ścieramy skórkę oraz wyciskamy sok do miski. Do tej samej miski wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę marchew, pokrojoną w plasterki rzodkiewkę, posiekane oliwki, sardynki w całości. Na talerz wykładamy sałatę,…

WIĘCEJ >

Cukinia zapiekana z boczkiem

Cukinię kroimy w poprzek na „łódeczki” i wykrajamy środek. Łódeczki z cukinii solimy i wkładamy do piekarnika nagrzanego na 200 st. C. Gdy łódeczki są w piekarniku, miąższ z cukinii kroimy w kostkę i podsmażamy…

WIĘCEJ >

Udka kurczaka z cytryną i czosnkiem

Udka obieramy ze skóry i przenosimy do miski Czosnek obieramy i dodajemy do miski z udkami Do miski z udkami dodajemy tłuszcz, sok i skórkę z cytryny oraz przyprawy (liście laurowe) i całość dokładnie mieszamy…

WIĘCEJ >