fbpx
logo
Szukaj
open close

Gulasz w sosie musztardowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca6f01d49-5d94-43e0-ad21-e66a989173cd
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gulasz w sosie musztardowym

Przygotowanie

  • Mięso kroimy na kawałki o wielkości ok. 2 cm i przenosimy do miski
  • Dolewamy sos i całość dokładnie mieszamy, a następnie odkładamy miskę na ok. 30 minut
  • Co ok. 10 minut obracamy mięso na drugą stronę
  • Na patelni rozgrzewamy połowę tłuszczu
  • Wrzucamy połowę mięsa i smażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas obracając
  • Usmażone mięso przenosimy na talerz, a na patelnię dokładamy pozostały tłuszcz
  • Wrzucamy drugą połowę mięsa i podsmażamy przez ok. 5 minut, co jakiś czas obracając
  • Następnie zmniejszamy ogień, a na patelnię stopniowo dodajemy śmietanę, cały czas mieszając (uważamy, aby śmietana się nie zważyła)
  • Dodajemy usmażone wcześniej mięso, mieszamy i całość podsmażamy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy musztardę, sok z cytryny, posiekaną zieleninę oraz przyprawy (pieprz) i całość dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia gulaszów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina schab (surowy) (800 g)
  • Śmietana 18% (200 g)
  • Musztarda (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)
  • Sos Worcestershire (6 ml)
  • Koper (świeży) (6 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zupa szparagowa

Szparagi obieramy, kroimy w małe kawałki i gotujemy łupiny w rosole przez 15 min Przecedzamy wywar Do gotowego wywaru dodajemy szparagi  Wyciskamy sok z cytryny Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i…

WIĘCEJ >

Wegetariański rosół

Marchewkę, pietruszkę i selera dokładnie szorujemy, nie obieramy i wkładamy do dużego garnka Umytą cebulę obieramy, łupiny przekładamy do garnka (dodadzą pięknego koloru), a wnętrze cebul kroimy na pół i każdą opalamy nad ogniem kuchenki do…

WIĘCEJ >

Ryż z salami – krówka

Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następ[nie odcedzamy Połowę salami kroimy na pół Oliwki kroimy na kawałki (wycinamy oczy, rzęsy i nos) Z sera wycinamy trójkąty na kształt uszów Wszystkie…

WIĘCEJ >

Faszerowana papryka

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Papryki kroimy wzdłuż na pół i usuwamy z nich pestki Następnie wkładamy papryki na ok. 3 minuty do garnka z wrzącą wodą Po tym czasie papryki odsączamy i…

WIĘCEJ >