fbpx
logo
Szukaj
open close

Gulasz warzywny z białą fasolą i kiszonymi ogórkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c289a6bfe-6407-4f69-99ed-da17cbf9d6ae
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gulasz warzywny z białą fasolą i kiszonymi ogórkami

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki
  • Papryki kroimy w słupki (pestki usuwamy)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy pieczarki i paprykę, mieszamy i dusimy przez ok. 10-15 minut (do miękkości)
  • Fasolę przenosimy na sitko i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą
  • Na patelnię dodajemy fasolę, przecier i przyprawy (poza solą i pieprzem), mieszamy i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy musztardę, ogórki i pozostałe przyprawy, mieszamy i nakładamy na talerze
  • Gulasz posypujemy posiekanym szczypiorkiem
  • Opcjonalnie możemy podawać gulasz z ryżem lub kaszą

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia gulaszów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 16
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Papryka czerwona (460 g)
  • Przecier pomidorowy (300 g)
  • Fasola biała z puszki (250 g)
  • Ogórek kiszony (180 g)
  • Pieczarka (świeża) (160 g)
  • Cebula (105 g)
  • Musztarda (20 g)
  • Szczypiorek (10 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Cukier trzcinowy (5 g)
  • Papryka wędzona mielona (proszek) (3 g)
  • Liść laurowy (2 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Kminek mielony (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Rozgrzewający gulasz wołowy

Mięso kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w plasterki Piekarnik rozgrzewamy do temp. 170 st. C Na patelni rozgrzewamy (…)

WIĘCEJ >

Gulasz rybny po meksykańsku

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Chili drobno siekamy (gniazdo nasienne usuwamy) Rybę oczyszczamy i kroimy (…)

WIĘCEJ >

Gulasz drobiowy ze szpinakiem i pomidorami

Mięso dokładnie oczyszczamy i kroimy w kostkę Szpinak siekamy (nie za drobno) Pomidora sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Gulasz wieprzowy z boczniakami

Boczniaki pokroić na kawałki, jak są małe grzybki to na pół, jak są większe to na 4-6 części Mięso pokroić (…)

WIĘCEJ >

Gulasz z indyka z puree selerowo – gruszkowym

Gulasz: Indyka pokroić w kostkę Marchew, pietruszkę obrać i pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w paski (…)

WIĘCEJ >