fbpx
logo
Szukaj
open close

Gulasz warzywny z białą fasolą i kiszonymi ogórkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c289a6bfe-6407-4f69-99ed-da17cbf9d6ae
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gulasz warzywny z białą fasolą i kiszonymi ogórkami

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki
  • Papryki kroimy w słupki (pestki usuwamy)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy pieczarki i paprykę, mieszamy i dusimy przez ok. 10-15 minut (do miękkości)
  • Fasolę przenosimy na sitko i płuczemy pod zimną, bieżącą wodą
  • Na patelnię dodajemy fasolę, przecier i przyprawy (poza solą i pieprzem), mieszamy i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Dodajemy musztardę, ogórki i pozostałe przyprawy, mieszamy i nakładamy na talerze
  • Gulasz posypujemy posiekanym szczypiorkiem
  • Opcjonalnie możemy podawać gulasz z ryżem lub kaszą

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia gulaszów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 16
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Papryka czerwona (460 g)
  • Przecier pomidorowy (300 g)
  • Fasola biała z puszki (250 g)
  • Ogórek kiszony (180 g)
  • Pieczarka (świeża) (160 g)
  • Cebula (105 g)
  • Musztarda (20 g)
  • Szczypiorek (10 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Cukier trzcinowy (5 g)
  • Papryka wędzona mielona (proszek) (3 g)
  • Liść laurowy (2 g)
  • Ziele angielskie – ziarno (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Kminek mielony (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Żeberka w glazurze miodowej

Przygotowujemy marynatę: czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i wrzucamy do miski, dodajemy pozostałe składniki (poza mięsem) i całość dokładnie mieszamy Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki Następnie wkładamy mięso do szklanego naczynia i…

WIĘCEJ >

Spaghetti bolognese z dziczyzny na makaronie z cukinii

Sos boloński Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kawałki (byle jak) Mięso (dziczyznę i boczek) mielimy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Mieląc mięso co jakiś czas wrzucamy kawałek marchewki i pietruszki Cebulę…

WIĘCEJ >

Szybka zapiekanka z ciecierzycą i szpinakiem

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Czosnek obieramy i drobno siekamy Ciecierzycę przenosimy na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą Szpinak drobniej kroimy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty…

WIĘCEJ >

Wołowina curry z ryżem

Cukinię kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w ćwiartki Mięso kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cukinię oraz pieczarki i podsmażamy przez ok. 4-5 minut Zawartość patelni przenosimy do miski Na patelnię dokładamy tłuszcz,…

WIĘCEJ >