fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Rozgrzewający gulasz wołowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdf9e28e8-1874-469b-806c-bc7d756f1bc7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Rozgrzewający gulasz wołowy

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w kostkę
  • Cebulę obieramy i kroimy w plasterki
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 170 st. C
  • Na patelni rozgrzewamy 2/3 ilości tłuszczu
  • Wrzucamy mięso (najlepiej jest smażyć w 2-3 partiach) i smażymy przez ok. 6-8 minut (do zbrązowienia)
  • Następnie przenosimy mięso do naczynia żaroodpornego
  • Na patelnię wlewamy pozostały tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i smażymy przez ok. 5 minut
  • Oprószamy cebulę przyprawami (papryką) oraz mąką, dokładnie mieszamy i podgrzewamy przez ok. 1 minutę
  • Dolewamy bulion, dodajemy pomidory i cukier, całość dokładnie mieszamy i zagotowujemy
  • Zawartość patelni przenosimy do naczynia z mięsem i dodajemy przyprawy (pieprz i tymianek)
  • Naczynie żaroodporne przykrywamy pokrywką i wkładamy do piekarnika na ok. 2 godz.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia gulaszu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina karkówka (900 g)
  • Pomidor w puszce (800 g)
  • Bulion mięsny (600 ml)
  • Cebula (210 g)
  • Olej rzepakowy ekologiczny (30 ml)
  • Mąka pszenna (24 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (6 g)
  • Cukier trzcinowy (5 g)
  • Tymianek suszony (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Nóż, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chleb z plantanów

Plantany należy obrać i pokroić na kawałki. Wszystkie składniki przełożyć do blendera. Całość zmiksować bardzo dokładnie na gładką masę. Przelać do foremki. Wstawić do nagrzanego do 200 st. C. piekarnika. Piec do lekkiego przyrumienienia około…

WIĘCEJ >

Ciasto pomarańczowe z czekoladą

Ciasto: Piekarnik ustawiamy na 190 st. C Pomarańcze myjemy szczoteczką pod bieżącą wodą Wkładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą Gotujemy 10 min Następnie wyjmujemy i hartujemy, czyli wrzucamy do zimnej wody Po 5 min obieramy…

WIĘCEJ >

Zupa szparagowa

Szparagi obieramy, kroimy w małe kawałki i gotujemy łupiny w rosole przez 15 min Przecedzamy wywar Do gotowego wywaru dodajemy szparagi  Wyciskamy sok z cytryny Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i…

WIĘCEJ >

Sałatka z wędzonego pstrąga z burakami

Do słoika wlewamy tłuszcz i wodę, dodajemy musztardę i słodzik, zakręcamy słoik i całość dokładnie mieszamy Rybę rwiemy na kawałki Buraki kroimy w pół plastry Do miski wkładamy rukolę, dodajemy sos i mieszamy Następnie przenosimy…

WIĘCEJ >