fbpx
logo
Szukaj
open close

Rozgrzewający gulasz wołowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdf9e28e8-1874-469b-806c-bc7d756f1bc7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Rozgrzewający gulasz wołowy

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w kostkę
  • Cebulę obieramy i kroimy w plasterki
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 170 st. C
  • Na patelni rozgrzewamy 2/3 ilości tłuszczu
  • Wrzucamy mięso (najlepiej jest smażyć w 2-3 partiach) i smażymy przez ok. 6-8 minut (do zbrązowienia)
  • Następnie przenosimy mięso do naczynia żaroodpornego
  • Na patelnię wlewamy pozostały tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i smażymy przez ok. 5 minut
  • Oprószamy cebulę przyprawami (papryką) oraz mąką, dokładnie mieszamy i podgrzewamy przez ok. 1 minutę
  • Dolewamy bulion, dodajemy pomidory i cukier, całość dokładnie mieszamy i zagotowujemy
  • Zawartość patelni przenosimy do naczynia z mięsem i dodajemy przyprawy (pieprz i tymianek)
  • Naczynie żaroodporne przykrywamy pokrywką i wkładamy do piekarnika na ok. 2 godz.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia gulaszu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina karkówka (900 g)
  • Pomidor w puszce (800 g)
  • Bulion mięsny (600 ml)
  • Cebula (210 g)
  • Olej rzepakowy ekologiczny (30 ml)
  • Mąka orkiszowa (24 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (6 g)
  • Cukier trzcinowy (5 g)
  • Tymianek suszony (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Nóż, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Roladki wieprzowe z pistacjami

Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część) Czosnek obieramy i drobno siekamy Zieleninę i orzechy drobno siekamy Mięso kroimy na kotlety Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło) Wrzucamy…

WIĘCEJ >

Aromatyczna zupa ziemniaczana

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część) W rondlu rozgrzewamy tłuszcz (oliwę i masło) Wrzucamy por i podsmażamy przez ok. 4-5 minut Dodajemy ziemniaki oraz przyprawy (curry i…

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – pies

Pomidorki kroimy na ćwiartki Ogórka kroimy w plastry Marchew obieramy i kroimy w plastry Wszystkie składniki układamy na kształt psa (tak jak na załączonym obrazku)

WIĘCEJ >

Ozorek wieprzowy w sosie winno – śliwkowym z batatami

Ozorek: Marchew, pietruszkę i por oczyszczamy, wrzucamy do garnka, zalewamy 1 l zimnej wody Dodajemy do garnka ozorek, lekko solimy i pieprzymy Gotujemy na małym ogniu przez 60 min Wyjmujemy ozorek, od razu wkładamy do…

WIĘCEJ >