fbpx
logo
Szukaj
open close

Rozgrzewający gulasz wołowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdf9e28e8-1874-469b-806c-bc7d756f1bc7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Rozgrzewający gulasz wołowy

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w kostkę
  • Cebulę obieramy i kroimy w plasterki
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 170 st. C
  • Na patelni rozgrzewamy 2/3 ilości tłuszczu
  • Wrzucamy mięso (najlepiej jest smażyć w 2-3 partiach) i smażymy przez ok. 6-8 minut (do zbrązowienia)
  • Następnie przenosimy mięso do naczynia żaroodpornego
  • Na patelnię wlewamy pozostały tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i smażymy przez ok. 5 minut
  • Oprószamy cebulę przyprawami (papryką) oraz mąką, dokładnie mieszamy i podgrzewamy przez ok. 1 minutę
  • Dolewamy bulion, dodajemy pomidory i cukier, całość dokładnie mieszamy i zagotowujemy
  • Zawartość patelni przenosimy do naczynia z mięsem i dodajemy przyprawy (pieprz i tymianek)
  • Naczynie żaroodporne przykrywamy pokrywką i wkładamy do piekarnika na ok. 2 godz.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia gulaszu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina karkówka (900 g)
  • Pomidor w puszce (800 g)
  • Bulion mięsny (600 ml)
  • Cebula (210 g)
  • Olej rzepakowy ekologiczny (30 ml)
  • Mąka orkiszowa (24 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (6 g)
  • Cukier trzcinowy (5 g)
  • Tymianek suszony (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Nóż, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Gulasz drobiowy z grzybami i kaszą

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Grzyby oczyszczamy i kroimy w plastry Pomidory i mięso kroimy w grubą kostkę (…)

WIĘCEJ >

Gulasz rybny po meksykańsku

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Chili drobno siekamy (gniazdo nasienne usuwamy) Rybę oczyszczamy i kroimy (…)

WIĘCEJ >

Gulasz w pomidorach i z kapustą

Rozgrzewamy patelnię lub garnek smalcem Mięso kroimy w dużą kostkę i podduszamy na patelni razem z cebulą pokrojoną na drobno (…)

WIĘCEJ >

Gulasz wieprzowy z boczniakami

Boczniaki pokroić na kawałki, jak są małe grzybki to na pół, jak są większe to na 4-6 części Mięso pokroić (…)

WIĘCEJ >

Gulasz wieprzowy na placku ziemniaczanym

Gulasz:         Mięso pokroić w kostkę około 2 cm Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Marchew, paprykę, pietruszkę obrać i (…)

WIĘCEJ >