fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gulasz wołowy na piwie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c057ea047-9cb1-4c86-bfbe-839a9539bf8b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Gulasz wołowy na piwie

Przygotowanie

  • Do miski wkładamy sito
  • Mięso kroimy w kostkę i przenosimy na sito
  • Następnie posypujemy mięso mąką i energicznie mieszamy sitem, tak aby mięso było równomiernie pokryte mąką i aby pozbyć się jej nadmiaru
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
  • Usmażone mięso przenosimy na talerz
  • Na patelnię wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 5 minut (na małym ogniu)
  • Marchewki obieramy i odcinamy z nich końcówki
  • Następnie dodajemy na patelnię z powrotem mięso, marchewki, miód, rodzynki i przyprawy (goździki), dolewamy piwo oraz bulion i zagotowujemy
  • Zmniejszamy ogień, przykrywamy patelnię pokrywką i gotujemy przez ok. 1 godz.
  • Po tym czasie ściągamy pokrywkę, zwiększamy ogień, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez ok. 15 minut
  • Gulasz nakładamy na talerze i dekorujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia gulaszu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina polędwica (800 g)
  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Marchew (270 g)
  • Cebula dymka (240 g)
  • Piwo pełne (200 ml)
  • Miód lipowy (48 g)
  • Rodzynki (45 g)
  • Mąka pszenna (36 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Tymianek (świeży) (3 g)
  • Goździk (2 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Pokrywka do patelni, Sitko, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa dyniowa z serem feta i grzankami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Dynię kroimy na pół i wydrążamy miąższ Następnie dynię obieramy, kroimy w kostkę i przenosimy do naczynia żaroodpornego Dodajemy tłuszcz (oliwę), sól oraz 1/3 ilości bulionu i wkładamy…

WIĘCEJ >

Zupa kalafiorowo-koperkowa

Marchew, seler oraz pietruszkę obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Pora kroimy w krążki Kalafior dzielimy na różyczki Zieleninę drobno siekamy Do garnka przenosimy zawartość miski,…

WIĘCEJ >

Spaghetti z cukinii z grillowanym łososiem

Cukinię należy przepuścić przez spiromat (tarkę spiralną) i uzyskać spaghetti Jeśli nie mamy tarki spiralnej to kroimy cukinię wzdłuż w plastry i plastry w paseczki jak makaron Łososia posolić i popieprzyć, położyć na rozgrzaną patelnię…

WIĘCEJ >

Krucha tarta z rabarbarem

Ciasto kruche Przygotowujemy miskę i umieszczamy w niej masło i smalec Dodajemy jajka i mąkę gryczaną Dodajemy słodzidło Mieszamy rękami do uzyskania jednolitej masy Wyrobione ciasto dzielimy na 2 części i formujemy 2 kulki ciasta…

WIĘCEJ >