fbpx
logo
Szukaj
open close

Gulasz wołowy z daktylami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8e422743-f6d7-4d04-b833-82012b025a79
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gulasz wołowy z daktylami

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Mięso kroimy w kostkę
  • Daktyle drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy przyprawy (imbir i cynamon) i smażymy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy mięso i smażymy przez ok. 8-10 minut, co jakiś czas mieszając (smażymy do momentu, aż się zarumieni)
  • Dolewamy wodę, dodajemy daktyle oraz przyprawy (szafran) i całość dokładnie mieszamy
  • Zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem przez ok. 1,5 godz.
  • Co jakiś czas mieszamy mięso, aby nie przywarło do dna
  • Po tym czasie ściągamy patelnię z kuchenki, dodajemy miód i dokładnie mieszamy
  • Następnie przykrywamy patelnię pokrywką i odstawiamy na ok. 10 minut
  • Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni przez ok. 2-3 minuty
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy płatkami migdałowymi

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia gulaszu.

Gulasz możesz opcjonalnie posypać zieleniną.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina łopatka (800 g)
  • Woda (375 ml)
  • Cebula (105 g)
  • Daktyl (100 g)
  • Płatki migdałowe (50 g)
  • Miód lipowy (48 g)
  • Masło (30 g)
  • Imbir w proszku (3 g)
  • Cynamon mielony (3 g)
  • Szafran (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Patelnia - mała, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Gulasz w sosie musztardowym

Mięso kroimy na kawałki o wielkości ok. 2 cm i przenosimy do miski Dolewamy sos i całość dokładnie mieszamy, a (…)

WIĘCEJ >

Gulasz drobiowy z grzybami i kaszą

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Grzyby oczyszczamy i kroimy w plastry Pomidory i mięso kroimy w grubą kostkę (…)

WIĘCEJ >

Aromatyczny gulasz rybny

Cebulę obieramy i kroimy w plastry Chili i zieleninę drobno siekamy Oliwki kroimy w plasterki Rybę oczyszczamy i kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Gulasz rybny po meksykańsku

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Chili drobno siekamy (gniazdo nasienne usuwamy) Rybę oczyszczamy i kroimy (…)

WIĘCEJ >

Gulasz drobiowy ze szpinakiem i pomidorami

Mięso dokładnie oczyszczamy i kroimy w kostkę Szpinak siekamy (nie za drobno) Pomidora sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w (…)

WIĘCEJ >