fbpx
logo
Szukaj
open close

Gulasz wołowy z jałowcem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd75fb00a-3b1c-4c09-9200-70eb8c7635d9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gulasz wołowy z jałowcem

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Boczek kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy 1/3 ilości tłuszczu
  • Wrzucamy cebulę, boczek, zieleninę oraz jałowiec i podsmażamy przez ok. 5 minut
  • Następnie zawartość garnka przenosimy do miski
  • Mięso kroimy w grubą kostkę i przenosimy do osobnej miski
  • Dodajemy mąkę oraz przyprawy (sól i pieprz) i dokładnie mieszamy, tak aby każdy kawałek mięsa był równomiernie pokryty mąką
  • Do garnka wlewamy pozostały tłuszcz
  • Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 4-5 minut, co jakiś czas mieszając (mięso najlepiej smażyć partiami)
  • Dodajemy masę cebulową, wlewamy wino oraz bulion i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i dusimy przez ok. 75 minut
  • Danie nakładamy na talerze i dekorujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia gulaszów.

Gulasz możesz podawać z ryżem, kaszą, makaronem lub ziemniakami.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina łopatka (750 g)
  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Cebula (105 g)
  • Mąka orkiszowa (100 g)
  • Wino czerwone wytrawne (100 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Boczek wieprzowy wędzony (30 g)
  • Tymianek (świeży) (6 g)
  • Jałowiec (3 g)
  • Sól morska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Wielkanocne baranki z masła krowiego i masła kokosowego

Wykonanie masła kokosowego: Wiórki wsypujemy do naczynia, w którym będziemy miksować Zaczynamy blendować I teraz UWAGA, jeśli mamy takie cudo jak młynek nakładany do blendera to najpierw w nim zaczynamy miksować. Miksujemy też wiórki partiami,…

WIĘCEJ >

Papaja

Papaję umyć, przekroić na pół Wydrążyć pestki i obrać Pokroić na mniejsze kawałki

WIĘCEJ >

Pierś z kaczki z wolnowaru z modrą kapustą i batatami

Kaczka: Mięso doprawiamy solą i pieprzem, wkładamy do wolnowaru Cebulę obieramy i kroimy w piórka Gruszki kroimy wzdłuż na pół, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w gruba kostkę Mięso mieszamy z cebula i gruszkami Ustawiamy…

WIĘCEJ >

Francuski gulasz rybny

Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry Czosnek obieramy i drobno siekamy Rybę oczyszczamy i kroimy w kostkę Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem…

WIĘCEJ >