fbpx
logo
Szukaj
open close

Gulasz z łopatki z cebulą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2a9f3e12-2e34-4fe1-91d3-f9761e014df8
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gulasz z łopatki z cebulą

Przygotowanie

  • Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w gulaszową kostkę, a następnie oprószamy przyprawami (solą i pieprzem)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy mięso i smażymy do momentu, aż się zarumieni
  • Cebulę obieramy i kroimy na pół lub w ćwiartki (w zależności od wielkości)
  • Marchewki obieramy i kroimy w słupki
  • Czosnek obieramy i drobno siekamy
  • Na patelnię z mięsem wrzucamy warzywa, mieszamy i smażymy przez ok. 4-6 minut
  • Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy na kawałki
  • Pod patelnią zmniejszamy ogień, dolewamy wodę, dodajemy pomidory oraz przyprawy (oregano i bazylię) i dusimy pod przykryciem przez ok. 30-40 minut (do momentu, aż mięso będzie miękkie)
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy posiekaną zieleniną (natką)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia gulaszów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Cebula (840 g)
  • Wieprzowina łopatka (600 g)
  • Marchew (135 g)
  • Woda (80 ml)
  • Czosnek (15 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Oregano suszone (1.5 g)
  • Bazylia suszona (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Wołowina curry po tajsku

Do rondla wlewamy 1/8 ilości mleka i zagotowujemy Dodajemy pastę i gotujemy przez ok. 2-3 minuty, cały czas mieszając Dodajemy cukier oraz sos sojowy i gotujemy przez ok. 1 minutę Wlewamy pozostałe mleko oraz bulion…

WIĘCEJ >

Zapiekanka brokułowo-kalafiorowa

Uruchamiamy piekarnik: 180 st. C – opcja pieczenia „góra-dół. Zagotuj wodę w dużym garnku. Kalafiora i brokuły myjemy i dzielimy na małe różyczki.  Kalafiora gotujemy 20 minut (po 10 minutach gotowania dodajemy brokuły – do…

WIĘCEJ >

Duszone warzywa w pomidorach z chorizo

Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w drobną kostkę Bakłażana i cukinię kroimy w większą kostkę Chorizo kroimy w plastry W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy…

WIĘCEJ >

Plastry z indyka z szynką parmeńską

Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z czosnkiem Do miski z czosnkiem dodajemy skórkę z cytryny, wlewamy 2/3 ilości tłuszczu i dokładnie mieszamy Mięso dokładnie oczyszczamy…

WIĘCEJ >