fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Hinduskie chlebki chapati

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-154
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Hinduskie chlebki chapati

Przygotowanie

  • Do miski wsypujemy mąki oraz sól, dolewamy wodę i zagniatamy na jednolite ciasto
  • Gotowe ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok. 30 minut
  • Po tym czasie formujemy z ciasta kulki i rozwałkowujemy na cienkie placki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy placki i smażymy przez ok. 1 minutę z każdej strony

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 2 chlebki.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (500 ml)
  • Mąka pszenna (150 g)
  • Mąka sojowa (150 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Patelnia, Wałek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Turecka pasta dyniowa

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Oliwki drobno siekamy Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę Zieleninę drobno siekamy Wszystkie składniki (poza tłuszczem) umieszczamy w blenderze (lub w naczyniu, w którym będziemy blendować) i blendujemy na…

WIĘCEJ >

Dyniowe kulki mocy

Orzechy laskowe moczymy przez noc, następnie odsączamy i odstawiamy do wyschnięcia. Daktyle zalewamy gorącą wodą. Wszystkie składniki oprócz masła z nerkowców (jeśli używamy) blendujemy na gładką masę. Formujemy małe kulki do środka wkładając po pół…

WIĘCEJ >

Placuszki z kefiru

Do miski wybijamy jajo, dodajemy cukier i dokładnie ubijamy Dodajemy kefir i mieszamy Dodajemy mąkę (przesiewamy przez sito) oraz proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy, tak aby nie było grud Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy…

WIĘCEJ >

Dziecięcy pancakes – truskawkowe słoneczko

Do miksera wkładamy wszystkie składniki (poza owocami i rodzynkami) i całość dokładnie miksujemy na konsystencję gęstej śmietany Rozgrzewamy patelnię Wylewamy porcję ciasta i smażymy pancakesy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony Z truskawek usuwamy…

WIĘCEJ >