Hinduskie chlebki chapati
Hinduskie chlebki chapati
Przygotowanie
- Do miski wsypujemy mąki oraz sól, dolewamy wodę i zagniatamy na jednolite ciasto
- Gotowe ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok. 30 minut
- Po tym czasie formujemy z ciasta kulki i rozwałkowujemy na cienkie placki
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Kładziemy placki i smażymy przez ok. 1 minutę z każdej strony
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Na 1 porcję przypadają 2 chlebki.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Woda (500 ml)
- Mąka orkiszowa (150 g)
- Mąka sojowa (150 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.