fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Hinduskie chlebki chapati

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce8a331aa-6dfd-4ce0-89fb-0c57c99604fb
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Hinduskie chlebki chapati

Przygotowanie

  • Do miski wsypujemy mąki oraz sól, dolewamy wodę i zagniatamy na jednolite ciasto
  • Gotowe ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok. 30 minut
  • Po tym czasie formujemy z ciasta kulki i rozwałkowujemy na cienkie placki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy placki i smażymy przez ok. 1 minutę z każdej strony

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 2 chlebki.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (500 ml)
  • Mąka orkiszowa (150 g)
  • Mąka sojowa (150 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Patelnia, Wałek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Burger z dzika z warzywami

Mięso solimy, pieprzymy, mieszamy, formujemy burgera Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w piórka Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w cienkie paski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażmy mięso z każdej strony po 6-8 min…

WIĘCEJ >

Pasta marchewkowo-daktylowa

Marchewkę obieramy i trzemy na tarce na dużych oczkach Daktyle kroimy w cienkie paski Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i przesmażamy cebulę przez 2-3 min Dodajemy marchewkę i daktyle Podsmażamy…

WIĘCEJ >

Grzyby z patelni

Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry Czosnek obieramy i drobno siekamy Pieczarki kroimy na pół Shiitake i boczniaki kroimy w plastry Do miski wlewamy bulion, sos ostrygowy oraz sos sojowy i mieszamy Na patelni…

WIĘCEJ >

Kokosowy pudding z tapioki z pieczonym jabłkiem

Tapiokę wsypujemy do rondelka i zalewamy wodą. Zostawiamy na godzinę do namoczenia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Jabłka obieramy ze skórki. Kroimy każde na ćwiartki. Każdą ćwiartkę kroimy w poprzek na 3 mniejsze kawałki. Jabłka…

WIĘCEJ >