fbpx
logo
Szukaj
open close

Ice tea

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4e14c3f9-fdee-45cf-8c78-2cbb865d44a5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ice tea

Przygotowanie

  • Herbatę, zieleninę (miętę) i stewię zalewamy wrzątkiem (połową ilości wody podanej w przepisie) i parzymy pod przykryciem przez ok. 3 minuty
  • Owoce kroimy w plasterki
  • Po ok. 3 minutach napar odcedzamy
  • Do herbaty dolewamy pozostałą, zimną wodę i dodajemy plasterki owoców
  • Z plasterków owoców lekko odciskamy sok i dodajemy do herbaty lód (ok. 1,5 szklanki na 3 szklanki wody)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (660 ml)
  • Cytryna (20 g)
  • Pomarańcza (20 g)
  • Herbata zielona (16 g)
  • Limonka (10 g)
  • Mięta (świeża) (3 g)
  • Stewia – liść (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Sitko, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Koktajl miętowe mango

Myjemy mango, obieramy, kroimy na pół i usuwamy pestkę Myjemy liście sałaty rzymskiej oraz liście mięty Umieszczamy wszystkie składniki w blenderze Dolewamy 2 szklanki wody Blendujemy

WIĘCEJ >

Pasta brokułowa z masłem

Brokuła gotujemy ok. 10 minut we wrzącej wodzie bez przykrycia. Ugotowanego i ostudzonego brokuła miksujemy z masłem. Doprawiamy solą.

WIĘCEJ >

Kompot porzeczkowy

Owoce wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 4-5 minut Kompot dosładzamy do smaku i odkładamy do ostygnięcia

WIĘCEJ >

Wiśnie w cieście

Jajo wybijamy na talerz i roztrzepujemy z odrobiną cukru pudru Wiśnie kroimy na pół, usuwamy pestki i przenosimy owoce do miski Dodajemy cukier puder oraz mąkę i dokładnie mieszamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 170 st….

WIĘCEJ >