Mrożona zielona herbata z miętą
Mrożona zielona herbata z miętą
Przygotowanie
- Cytrynę kroimy w cienkie plasterki
- Do żaroodpornej miski wrzucamy herbatę, połowę mięty, cukier oraz połowę plasterków cytryny, zalewamy wrzątkiem i czekamy ok. 10 minut, aby herbata się zaparzyła i mieszamy od czasu do czasu, aby rozpuścić cukier
- Napar przecedzamy do dzbanka (herbatę wyrzucamy)
- Następnie wkładamy dzbanek do lodówki i dobrze schładzamy
- Pozostałą mięte i plasterki wkładany do szklanek pełnych lodu i zalewamy herbatą
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Woda (1500 ml)
- Cytryna (80 g)
- Cukier trzcinowy (20 g)
- Mięta (świeża) (18 g)
- Herbata zielona (8 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.