fbpx
logo
Szukaj
open close

Wiśnie w cieście

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb5536851-3841-4aca-9d66-07bcf6f6173a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wiśnie w cieście

Przygotowanie

  • Jajo wybijamy na talerz i roztrzepujemy z odrobiną cukru pudru
  • Wiśnie kroimy na pół, usuwamy pestki i przenosimy owoce do miski
  • Dodajemy cukier puder oraz mąkę i dokładnie mieszamy
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 170 st. C
  • Wykładamy ciastem dno i boki foremek i nakłuwamy ciasto widelcem
  • Do foremek nakładamy mieszankę wiśni i przykrywamy ciastem, odkrawając je przy brzegach
  • Wierzch ciasta smarujemy jajem
  • Ciastka posypujemy cukrem i pieczemy przez ok. 50-60 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia shake’ów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut, powyżej 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko kokosowe (500 ml)
  • Wiśnia (świeża) (350 g)
  • Jogurt naturalny (150 g)
  • Cukier trzcinowy (10 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Forma do pieczenia, Miska, Nóż, Piekarnik, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Marynowany stek z antrykotu

Mięso powinno być w kawałku o grubości ok. 2,5 cm Odkrawamy z mięsa widoczny tłuszcz, a następnie płytko nacinamy jedną stronę mięsa w romby wzdłuż włókien, aby zapobiec zwijaniu się mięsa w czasie smażenia Następnie…

WIĘCEJ >

Zupa kalafiorowo – brokułowa

Rosół rozlewamy do dwóch garnków Do jednego wrzucamy pokrojony brokuł Do drugiego wrzucamy pokrojony kalafior Gotujemy oba garnki przez 15 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażymy cebulę około 3 min…

WIĘCEJ >

Zupa rybna z kukurydzą

Boczek kroimy w kostkę Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Z kukurydzy odcinamy ziarna Rybę kroimy na drobne kawałki W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy boczek i podsmażamy przez ok. 4-5 minut Dodajemy cebulę z…

WIĘCEJ >

Orzeźwiający koktajl na śniadanie

Do naczynia żaroodpornego wsypujemy herbatę, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok. 5 minut Następnie przecedzamy herbatę przez sitko, wyrzucamy liście, a płyn wkładamy do lodówki na ok. 30 minut Do blendera wlewamy herbatę, jogurt oraz…

WIĘCEJ >