Jaglanka z borówkami i płatkami migdała
Jaglanka z borówkami i płatkami migdała
Przygotowanie
- Kaszę gotujemy w wodzie lub mleku roślinnym (proporcja 1 część ryżu, 4 części płynu) przez około 15 minut lub do pochłonięcia całej wilgoci
- Całość przelewamy do miseczki, następnie dodajemy garść borówek i posypujemy płatkami migdałowymi
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia jaglanek.
Do sporządzenia tego przepisu możesz użyć dowolnego, roślinnego mleka.
Autor
Lista składników
- Mleko kokosowe (160 ml)
- Borówka (świeża) (100 g)
- Kasza jaglana (40 g)
- Płatki migdałowe (15 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Naleśniki gryczane z sarniną
Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min, żeby ciasto…
WIĘCEJ >Chleb z tapioki
Zmiksować jajka, sól i masło i dodać mąki z sodą i octem. Następnie zmiksować całość do gładkiej masy. Przełożyć do formy. Piec w temperaturze ok. 180 stopni do suchego patyczka (ok. 30-35 min).
WIĘCEJ >Muffiny jajeczne
obieramy warzywa marchew i pietruszkę trzemy na tarce, seler kroimy w drobne półksiężyce cebulę i czosnek kromy w kostkę na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy cebulę z czosnkiem podsmażamy 2-3 min dodajemy starte warzywa i…
WIĘCEJ >Ryżanka ze słonecznikiem
Ryż gotujemy w wodzie lub mleku roślinnym (proporcja 1 część ryżu, 4 części płynu) przez około 15 minut lub do pochłonięcia całej wilgoci Całość przelewamy do miseczki, następnie dodajemy garść pestek słonecznika Dla smaku można…
WIĘCEJ >