Jaglanka z dynią
Jaglanka z dynią
Przygotowanie
- Dynię obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy
- Kaszę gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i wchłonięcia całego mleka)
- Jaglankę przenosimy do miski, a na wierzch kładziemy kawałki dyni
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia jaglanek.
Do sporządzenia tego przepisu możesz użyć dowolnego, roślinnego mleka.
Autor
Lista składników
- Mleko kokosowe (160 ml)
- Woda (125 ml)
- Dynia (100 g)
- Kasza jaglana (40 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Salsa meksykańska
Warzywa kroimy w drobną kostkę, mieszamy z przyprawami i polewamy sokiem z cytryny.
WIĘCEJ >Zielony dip
Awokado wydłubujemy łyżeczką ze skórki. Miąższ przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, skórę i pestkę wyrzucamy. Dodajemy szpinak i posiekaną dymkę. Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub wyciskamy przez praskę do czosnku i dodajemy…
WIĘCEJ >Komosanka z mlekiem roślinnym i z truskawkami i z bazylią
Komosę ryżową gotujemy w wodzie do miękkości Wlewamy mleko Po ostudzeniu dodajemy truskawki, posiekane orzechy i listki bazylii
WIĘCEJ >Podsmażane ziemniaki z bekonem
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę o grubości ok. 2 cm i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część) Czosnek obieramy i drobno siekamy…
WIĘCEJ >