Jajeczne kurki

Jajeczne kurki
Przygotowanie
- Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo)
- Na talerzu rozkładamy szpinak
- Marchew obieramy i wycinamy z niej kawałki na kształt dziobków i piórek
- Jaja odcedzamy i obieramy ze skorupy
- Następnie z 3/4 ilości jaj delikatnie wycinamy połowę białka tworząc trójkąciki (białko powinno wyglądać jak skorupka jaja)
- Jaja układamy na szpinaku i dekorujemy pozostałymi składnikami na kształt kurek, tak jak na załączonym obrazku
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dziecięcych dań.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (204 g)
- Szpinak (25 g)
- Marchew (4 g)
- Goździk (1 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.