fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jajecznica z pomidorem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c39f96402-35cf-4329-b8bc-8d08596ed14a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Jajecznica z pomidorem

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Kiełbasę kroimy w kostkę
  • Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy kiełbasę i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
  • Do miski wybijamy jaja, dolewamy mleko, dodajemy sól i delikatnie roztrzepujemy widelcem
  • Na patelnię dodajemy pomidory i dusimy do momentu odparowania nadmiaru soku
  • Wylewamy masę jajeczną, mieszamy i smażymy do momentu uzyskania pożądanej konsystencji
  • Gotową jajecznicę nakładamy na talerze i posypujemy posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia jajecznicy.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jajo kurze (459 g)
  • Pomidor (340 g)
  • Kiełbasa śląska (250 g)
  • Cebula (250 g)
  • Mleko kokosowe (30 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Szczypiorek (10 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kanapki z musem ogórkowym i fetą

Warzywa obieramy, kroimy na kawałki i przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Dodajemy przyprawy i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji Ser kroimy w kostkę Bułki kroimy w plastry Na każdy kawałek…

WIĘCEJ >

Bułka żytnia z letnimi warzywami

Ogórka obieramy i kroimy w plastry Rzodkiewkę kroimy w plastry Bułkę kroimy na pół i obie połówki smarujemy tłuszczem Wszystkie warzywa nakładamy na jedną połówkę bułki, posypujemy przyprawami i nakładamy drugą połówkę bułki

WIĘCEJ >

Kanapki dziecięce – myszki

Z chleba wycinamy kółka (w jednym kółku robimy dziurę przypominającą otwartą buzię) Marchew obieramy i część kroimy na plastry, a część ścieramy na drobnych oczkach tarki Z sera wycinamy kółka Ogórka kroimy na kawałki tworząc…

WIĘCEJ >

Kurczak cytrynowo-imbirowy

Imbir obieramy i drobno siekamy Mięso kroimy w paski Na patelni rozgrzewamy połowę tłuszczu Wrzucamy imbir i smażymy przez ok. 30 sek. Wlewamy wino, sok z cytryny i sos sojowy, dodajemy cukier i zagotowujemy Następnie…

WIĘCEJ >