fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jajecznica z pomidorem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-19
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Jajecznica z pomidorem

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Kiełbasę kroimy w kostkę
  • Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy kiełbasę i podsmażamy przez ok. 4-5 minut
  • Do miski wybijamy jaja, dolewamy mleko, dodajemy sól i delikatnie roztrzepujemy widelcem
  • Na patelnię dodajemy pomidory i dusimy do momentu odparowania nadmiaru soku
  • Wylewamy masę jajeczną, mieszamy i smażymy do momentu uzyskania pożądanej konsystencji
  • Gotową jajecznicę nakładamy na talerze i posypujemy posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia jajecznicy.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jajo kurze (459 g)
  • Pomidor (340 g)
  • Kiełbasa śląska (250 g)
  • Cebula (250 g)
  • Mleko krowie (30 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Szczypiorek (10 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z grillowanymi warzywami i komosą ryżową

Komosę ryżową płuczemy w gorącej wodzie i gotujemy w 2 szklankach wrzącej wody Ze szparagów odłamujemy końcówki, wkładamy do miski i mieszamy z oliwą z oliwek Rzodkiewki kroimy na ćwiartki, kalarepę w słupki Wrzucamy je…

WIĘCEJ >

Kiełbasa i ziemniaki

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Ziemniaki obieramy i kroimy na pół Następnie przenosimy ziemniaki do naczynia żaroodpornego, dodajemy tłuszcz oraz przyprawy i mieszamy, tak aby każdy ziemniak równomiernie był pokryty tłuszczem i przyprawami…

WIĘCEJ >

Zupa buraczkowa

Wlewamy bulion do garnka Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę warzywa Doprowadzamy do wrzenia Gotujemy około 30 minut Doprawiamy do smaku ulubionymi przyprawami

WIĘCEJ >

Jajecznica z żółtek i jarmużu

Jarmuż i szczypiorek myjemy i kroimy (można użyć szczypiorku lub szczypioru, tego grubszego, będzie jeszcze smaczniej) Rozpuszczamy masło na patelni Wrzucamy warzywa, można dodać również inne ulubione świeże zioła Przykrywamy, żeby się szybciej udusiło Rozbijamy…

WIĘCEJ >