fbpx
logo
Szukaj
open close

Jajecznica ze szparagami i trybulą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7f83baa5-c71a-4792-9e48-5aacf47cee9b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Jajecznica ze szparagami i trybulą

Przygotowanie

  • Szparagi obieramy i odcinamy końcówki
  • Następnie gotujemy szparagi na parze przez ok. 5 minut
  • Po tym czasie szparagi odcedzamy
  • Zieleninę drobno siekamy
  • W rondlu roztapiamy tłuszcz, po czym ściągamy rondel z kuchenki
  • Do rondla wybijamy jaja, dodajemy połowę zieleniny i roztrzepujemy
  • Rondel z powrotem stawiamy na kuchenkę i smażymy jaja na małym ogniu, cały czas mieszając, do momentu, aż się zetną i będą miały kremową konsystencję
  • Jajecznicę posypujemy przyprawami i nakładamy na talerze
  • Na wierzchu jajecznicy układamy szparagi i posypujemy pozostałą zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z jajami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (408 g)
  • Szparag (180 g)
  • Masło (10 g)
  • Trybula (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Rondel, Wkładka do gotowania na parze

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Jajka faszerowane bekonem i serem

Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Następnie jaja odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy (…)

WIĘCEJ >

Grzanki z jajecznicą i pieczonymi pomidorkami

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier kładziemy kromki chleba oraz pomidorki i (…)

WIĘCEJ >

Kanapki gryczane z jajecznicą

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wybijamy jaja, dodajemy przyprawy, mieszamy i smażymy do momentu uzyskania pożądanej konsystencji W tym czasie szczypiorek (…)

WIĘCEJ >

Sadzone jajo na ryżu z warzywami

Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu) Brokuł dzielimy na różyczki i (…)

WIĘCEJ >

Jaja po benedyktyńsku (poszetowe) na pieczarkach duszonych z koprem włoskim i szpinakiem

Pieczarki kroimy na cząstki Koper włoski kroimy w półksiężyce Por kroimy wzdłuż i myjemy w środku, żeby nie było piasku (…)

WIĘCEJ >