Jajecznica ze szparagami i trybulą
Jajecznica ze szparagami i trybulą
Przygotowanie
- Szparagi obieramy i odcinamy końcówki
- Następnie gotujemy szparagi na parze przez ok. 5 minut
- Po tym czasie szparagi odcedzamy
- Zieleninę drobno siekamy
- W rondlu roztapiamy tłuszcz, po czym ściągamy rondel z kuchenki
- Do rondla wybijamy jaja, dodajemy połowę zieleniny i roztrzepujemy
- Rondel z powrotem stawiamy na kuchenkę i smażymy jaja na małym ogniu, cały czas mieszając, do momentu, aż się zetną i będą miały kremową konsystencję
- Jajecznicę posypujemy przyprawami i nakładamy na talerze
- Na wierzchu jajecznicy układamy szparagi i posypujemy pozostałą zieleniną
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z jajami.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (408 g)
- Szparag (180 g)
- Masło (10 g)
- Trybula (świeża) (3 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.